Mer av kontrasternas land

Härliga lördag som förutom sovmorgon också bjöd på mulet, svalt väder med lite regn emellanåt. Perfekt för en utflykt till Galle och strosa lite innanför murarna!
Redan utanför vår grind blev vi lite överraskade, för vad stod där? Någon hade bundit fast en kviga så käckt! Tyckte väl att den behövde äta, och det just utanför vår grind. Ja, varför inte?

För drygt 9 kronor för hela familjen skulle vi ta tåget till Galle, cirka 2 mil bort och en resa på 25 minuter med "expresståg". Inte helt oväntat var det kanske? 30 minuter sent. Lite mer än 30 minuter blev det visst, men då hann vi ta en fruktjuice på ett lokalt hak och både Maja och Stina hann med att måla sina naglar. Vad är inte det värt en lördagsförmiddag?

När vi väl anlänt till Galle(som har mycket lyxigt västerländskt att erbjuda) tog det inte lång tid innan vi hamnade på Lavazza, ett trevligt italiensk café, där prislappen var lite annan än där vi drack fruktjuice i Hikkaduwa. Men just idag behövde vi skämma bort oss lite!

Senare under eftermiddagens promenad hittade vi en affär som bara hade saker till hundar, saker föreställande hundar och kläder med hundtryck. "Lite" skruvat kan tyckas, men det som var bra med just den affären var att en del av förtjänsten går till hemlösa hundar på Sri Lanka. Säga vad man vill om det, men världens fräckaste toalett hade de där! Alltså, visst blir man sugen på att slå en extra drill bara för att sitta ner och lukta på blommorna på(plast i och för sig)!

 

Visst är det nödvändigt att måla tånaglarna en lördagsförmiddag innan man ska med tåget?
Visst är det nödvändigt att måla tånaglarna en lördagsförmiddag innan man ska med tåget?
Väldigt olika priser på dessa  ställen! Men charmiga var för sig!
Väldigt olika priser på dessa ställen! Men charmiga var för sig!
Hur cool som helst!
Hur cool som helst!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln