En motor och bananer

Glada för att för en gångs skull slippa gå ner till stranden! Glada för att för en gångs skull slippa gå ner till stranden!

Idag har tjejerna varit lediga från skolan och de har fått en extra paus i skolveckan. Inte på grund av någon studiedag som vi har hemma utan här stänger skolan eftersom att det är den muslimska högtiden Hajj som firas. På Sri Lanka är över 80% buddhister men ungefär 7% är muslimer. Efter inbördeskrigets slut 2009 försöker alla nu leva sida vid sida, oavsett ursprung eller religion. För oss blev det lite extra tid att leka med den motorcykel/vespa vi hyrt under två dagar. Det är ju väldigt kul att köra men precis som i många andra asiatiska länder är trafiken helt galen och dessutom kör de på vänstersidan. Så nu diskuterar vi fram och tillbaka om vi behöver hyra en motorcykel framöver eller om vi ska hålla till godo med apostlahästarna...Bekvämt/snabbt mot farligt, så är väl just nu för- och motargumenten. Forsättning följer...

 

Igår slog vi till med vår favoriträtt, pannkaka, kokos, banan och honung. Mumma, vi satt ute på verandan vid 19-tiden och vips helt otippat kommer det gång på gång fladdermöss flygande över oss och kusligt nära. Det hela slutade med att vi fick flytta inomhus med hela kvällsmaten. Det var frukt-fladdermöss som hade luktat sig till bananerna och nu gärna ville dela vår kulinariska upplevelse. Vi la ut lite bananer utanför verandan och blev de inte som galna! Flög fram och tillbaka och försökte lägga sig ner för att suga i sig bananen. Herregud att det finns fladdermöss som bara gillar frukt...det var något helt nytt för oss! Tänk vad man lär sig!

Fladdermus som går igång på banan! Inte så bra kort, men de är svåra att fånga på kort vill jag lova!
Fladdermus som går igång på banan! Inte så bra kort, men de är svåra att fånga på kort vill jag lova!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • kk » Rapport från Maja:  ”Jag hoppas att gymnasiet blir obligatoriskt i framtiden.”

  • Evelyn » Så kom då dagen...:  ”Så härligt och modigt! Det kommer att gå jättebra. Jag är också ledig snart. Vad..”

  • Maria A » Så kom då dagen...:  ”Whaoo, du vågar göra d! Imponerande, lycka till med tiden som fritidsforskare ”

  • Malin Berndtsson » Rapport från Maja:  ”Fina Maja, du är så klok och det kommer att gå hur bra som helst för fig i framt..”

  • Eva » Rapport från Maja:  ”Så klokt skrivet. Jag fick en tankeställare genom ditt inlägg. Får se vart det l..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln