Kvarterskrog och önskebil funnen

När vi satt i Sverige i februari detta år och letade efter ett passande hus i Hikkaduwa blev vi så fantastiskt glada när vi äntligen fått vårt fina hus, Babelena house på kroken. Vi dividerade och prutade med Mr Bowler från England som äger huset undet några dagar fram och tillbaka via mail. Han ville till en början ha 1000 pund(cirka 13 000 kronor) för huset per månad och det var ju helt otänkbart för oss. Det var verkligen en fröjd när vi väl kom överens om hyran och när vi kom hit överträffade huset det vi hade förväntat oss. Det enda som grumlar litegrann är avståndet till byn och stranden.
På Internet läste vi att det var 400 meter till havet och det har vi nu förstått att det måste vara fågelvägen. I verkligheten skulle jag tro att vi hamnar på mer än 1 km. Vi funderar lite hit och dit, om det kommer att funka att gå och använda tuk-tuk emellanåt eller om vi måste fixa något annat transportmedel. Idag fann vi det! Spana in denna coola bil. Hur grymt hade det inte varit att glida fram i denna, hela familjen? Nu är det ju så att pengarna inte direkt strömmar in när vi är här, så någon bil lär det inte bli, men visst måste man ju få drömma;)

Efter en stressig dag och ont om tid för kvällsmatslagning har vi nu hittat vår egen lilla kvarterskrog. Homegrown heter den(hemgjort ungefär på svenska), en liten veranda utanför ett hus på en sidogata som drivs av en trevlig familj och med billiga enkla rätter. Perfekt när det krisar och det måste fixas mat snabbt! Visst ser det mysigt ut?

Kvarterskrog Homegrown

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln