Söndagsbesök

Idag har vi helt otippat haft vårt första lankesiska besök. Förra gången vi var här bodde vi hos Janaka, en superhyresvärd, som servade oss med allt vad vi behövde under den tiden vi hyrde av honom. För övrigt har han ett fantastiskt ställe, Villa Dineha, här i Hikkaduwa. Dessutom är han jättetrevlig och har två döttrar i samma ålder som Maja och Stina. Efter lite dividerande fram och tillbaka frågade vi honom om han vill komma på en fika med familjen, och det ville han! Den stora frågan blev då, vad ska man bjuda en familj från Sri Lanka på??? Tro det eller ej, men idag har jag faktiskt "försökt" att baka svenska kanelbullar. Eftersom att förutsättningarna är lite andra här, inga mått, ingen kardemumma, inget bakplåtspapper, en gasolugn och drygt 30 grader, så krävdes det lite improvisation och en helt annan outfit än den jag vanligtvis har hemma i Sverige;) Men faktiskt med helt ok resultat, dessutom slog vi till med svenskt kaffe till detta. Kaffet blev inte riktigt lika populärt som bullarna!


Ubbe har fullständigt löpt amok med alla fina Jippie-klistermärken vi fått av Fredrik(tack!). De är verkligen jättefina och nu vet snart halva Hikkaduwa att vi är här men vi kanske inte behöver stripa varenda tuk-tuk som vi möter?

Etiketter: kanelbullar

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln