På jakt efter förvaring

Att bo i ett hus som hyrs ut veckovis innebär att man kanske inte plockar upp sina kläder eller ens upp sin necessär. Men att bo i ett hus i ett år innebär något helt annat. Man behöver förvaring för handdukar, lakan, toalettartiklar m.m. Så idag begav jag och Ubbe oss till Galle(närmaste storstad), där utbudet är betydligt större. Tåget dit tar 25 minuter och kostar 40 rupees var(ca 2,50 kr per person). Inte säkert att du får sitta och att det går i tid, men det går framåt och hyfsat svalt(eftersom att det förhoppningsvis går framåt:))

Så väl framme i denna stora stad så avverkade vi ett antal varuhus i rask fart. Med varuhus menar jag typ 4-7 våningar och ett par triljoner produkter på varje plan som glittrar, glimmar, plingar och plongar. För se, det gillar lankeserna...inte svenskarna. Nåt som vi svenskar gillar är förstås svenskfärgade saker. Ubbe blev väldigt glad när han hittade en "peruk" i de svenska färgerna! Stina upplyste senare oss om att det är ett populärt cricketlag som har dessa färger!

 

Denna dags jakt slutade med att vi inte hittade något som vi gillade i Galle men däremot när vi tog den lilla tuk-tuken hem till Hikkaduwa hittade vi utmed vägen ett litet ställe där en hantverkare gjorde jättefina hyllor i bambu. Gilla:) Så nu har vi beställt 3 små hyllor där, som vi ska hämta på måndag. Så kan det bli, inte alltid man hittar det man vill ha, i de största varuhusen. Utan det lilla genuina kan vara bättre och mer äkta!

Så glad blir Ubbe när han får bära peruk i 30 graders värme
Så glad blir Ubbe när han får bära peruk i 30 graders värme

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln