Ömsom "glamour" ömsom vardagsbestyr

Igår kväll blev vi till vår stora lycka bjudna på middag på hotell Citrus här i Hikkaduwa. Åhhh, vad det var gott! Det var buffé, förstås med alla de lankesiska rätterna men vi spetsade in oss på pasta med pesto, grillad kyckling, kotletter och supergod potatismos. Det ultimata under måltiden var såklart efterrättsbuffén med flera olika sorters chokladmousser och diverse frukter i spännande kombinationer. I framför allt Majas ögon kunde man se lyckan över detta, hon som mest av alla saknar det svenska lösgodiset!

 

Från tjusig hotellmiddag på onsdagskvällen till torsdagens vardagsbestyr. Toalett och handfat läcker på Stinas toalett, handfat läcker på Majas toalett och de flesta fläktarna i huset saknar vred så att de kan justeras. Alltså behöver vi hjälp av en hantverkare i form av en rörmokare och en elektriker. Simsalabim, ringer vår hyresvärd och säger att hantverkare är på väg. Det visar sig vara en styck cyklande hantverkare som dyker upp en sisådär 40 minuter efter avsatt tid. Förutom att han är rörmokare är han också elektriker, tekniker och som om inte det vore nog så är han tydligen också bilmekaniker. Alltså den perfekta svärsonen? Nåväl att dyka upp på en damcykel med  cykelkorg imponerar inte helt och fullt på mig, så någon potentiell svärson är det nog inte i alla fall;) Men han gjorde jobbet galant med lankesiska mått mätt, NÄSTAN allt fungerar nu...vi är ju trots allt på Sri Lanka!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln