Lördag i monsuntid

Här är sååååååå varmt! Herregud, vi har ändå varit på Sri Lanka i 9 veckor sammanlagt tidigare och aldrig varit med om denna värme. Jag vill krypa ut ur mitt skinn! Känslan är samma som innan ett åskväder hemma, med skillnad att här är 30 grader varmt och mer än 70% fuktighet. Helt fruktansvärt! Som om inte det skulle vara nog så är myggorna precis lika galna som jag är och sticker högt och lågt hela tiden. Har säkert fått 50 myggbett redan, på fötter, händer, ögon, kind och hals. I hate these bastards!!Tyvärr är det inte ömsesidigt, de älskar mig! Det är alltså monsuntid i Hikkaduwa, och vad gör man då en lördag när tjejerna är lediga? Svaret är förstås givet, man ligger i havet, guppar och plaskar mest hela dagen. Underbart!

Sedan är det dags att fylla på depåerna så att hela familjen orkar att gå den kilometerlånga vägen hem från stranden! Av en slump ramlade vi in på ett "lite" mindre tjusigt ställe där vi faktiskt riktigt modigt bestämde oss för att äta rotty, nåt vi bara läst om. Enligt menyn fanns rotty med bacon, ägg och ost, såväl som bananer, cocos, choklad. Så till slut blev det varsin rotty med banan, choklad och honung. Lite lördagsgodis helt enkelt! Och det var...jättegott! Vilken positiv överraskning! Att ett litet totalt anspråkslöst hak hade så god mat. Inte nog med det utan priserna var väldigt blygsamma. För en rotty betalade vi 9 kr, för färsk fruktjuice cirka 7 kronor. Visst blir man glad när notan kommer in och den är så gött låg!
Nu laddar vi för lite italiensk mat på Spaghetti & co ikväll, och kanske blir det ett eller två glas rödvin. Mmmmm, inte alls dumt. Dags för duschen nu, kära vänner;)

Lokalhak med god mat och låga priser...

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Era första gäster » Majas torsdagstankar...:  ”Hej! Kul att läsa om Ert äventyr och dina personliga tankar. Hoppas många blir ..”

  • Loulou Andersson » Majas torsdagstankar...:  ”Hej. Förstår Dig..det var så häftigt när vi var o hälsade på i Ert fina hotell. ..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Så fint och målande du skriver om er tid där borta.”

  • Paula » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja! Så fint skrivet! Det kommer nog alltid vara så att man tittar tillbaka..”

  • Camilla » Rapport från en skoltrött 19-åring:  ”Du är så himla vettig i vad du skriver! Håller med dig i allt! Lycka till under ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln