Regnet det bara öser ner...

Så var det återigen dags för de tappra barnen att ta bussen till skolan 06.45. Efter dryga halvtimmen kom ett sms: Jaha, vi kommer inte till skolan för vägarna är fyllda med vatten, vi får se hur detta slutar...
Det är inte bara vår "stad" som är full med vatten. Efter en hel natts ösregn kunde vi inte ens sitta uta på verandan och äta frukost, allt var dränkt av vattnet och dessutom regnade det hejdlöst! Att det bara kan komma så mycket vatten samtidigt! Vi är glada dessa dagar att vi bor högt upp på en kulle. Med smset från Maja kom också bilden bredvid!

Tjejerna kom till skolan idag men 30 minuter för sent!

Varje tisdag har Maja och Stina sinhala(lankesiska) i skolan och idag var inget undantag. På dagens lektion lärde de sig bland annat ordet Vad? som uttalas mockade? och hur det skrivs är ingen människa(inte vi i alla fall) som förstår eftersom att sinhala skrivs med ett eget alfabete. Så idag var det dags att öva finskrivning på sinhala och då kan det se ut som små blommor eller en rumpa om man har god fantasi. Att tala ett språk är en sak men att skriva detta sinhala med dess bokstäver verkar vara en riktig utmaning! Vi får väl se hur långt tjejerna hinner på 1 år...de jobbar på det helt klart!

Etiketter: monsunregn sinhala

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

  • Susanne » Nu kör vi !:  ”Grattis till nya utmaningar!!⭐️⭐️⭐️Lycka till! Hoppas kunna komma ner och träffa..”

  • Charloo » Nu kör vi !:  ”Ni är fantastiska❣️Kram på er❣️”

  • Lena G » Nu kör vi !:  ”Ska bli kul att komma dit o fika”

  • Era första gäster » Majas torsdagstankar...:  ”Hej! Kul att läsa om Ert äventyr och dina personliga tankar. Hoppas många blir ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln