Regnet det bara öser ner...

Så var det återigen dags för de tappra barnen att ta bussen till skolan 06.45. Efter dryga halvtimmen kom ett sms: Jaha, vi kommer inte till skolan för vägarna är fyllda med vatten, vi får se hur detta slutar...
Det är inte bara vår "stad" som är full med vatten. Efter en hel natts ösregn kunde vi inte ens sitta uta på verandan och äta frukost, allt var dränkt av vattnet och dessutom regnade det hejdlöst! Att det bara kan komma så mycket vatten samtidigt! Vi är glada dessa dagar att vi bor högt upp på en kulle. Med smset från Maja kom också bilden bredvid!

Tjejerna kom till skolan idag men 30 minuter för sent!

Varje tisdag har Maja och Stina sinhala(lankesiska) i skolan och idag var inget undantag. På dagens lektion lärde de sig bland annat ordet Vad? som uttalas mockade? och hur det skrivs är ingen människa(inte vi i alla fall) som förstår eftersom att sinhala skrivs med ett eget alfabete. Så idag var det dags att öva finskrivning på sinhala och då kan det se ut som små blommor eller en rumpa om man har god fantasi. Att tala ett språk är en sak men att skriva detta sinhala med dess bokstäver verkar vara en riktig utmaning! Vi får väl se hur långt tjejerna hinner på 1 år...de jobbar på det helt klart!

Etiketter: monsunregn sinhala

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Farmor o Farfar » Pusselbitar från Facebook:  ”Tänk så glad Pippi blir när ni kommer ner. Hoppas hon känner igen er. Lycka till..”

  • Eva Marie Dahlstedt » Pusselbitar från Facebook:  ”Jag blev så glad då jag läste att ni tog hand om en gatuhund i Sri Lanka. Där fi..”

  • Susanne » Pusselbitar från Facebook:  ”Så bra för er att få den charmiga Pippis historia. Klappade henne i febr. när vi..”

  • Mia » Pusselbitar från Facebook:  ”Så fin hon är lilla Pippi. Vi hade äran att träffa henne i februari när vi bodde..”

  • Annelie » Pusselbitar från Facebook:  ”Tänk att ni valde varandra. Vilken solskenshistoria”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln