Smaskig söndag

Härligt att kunna ligga och tryna i sängen lite längre...skönt med helg!

Söndagsmorgonen bjöd på VÄRME och en solig himmel. Alternativen var stranden eller stranden. Så vi packade ihop hela familjen och körde skytteltrafik med lilla Humlan och hamnade så på stranden. Detta härliga ställe men idag så vilt, med röd flagga och extremt höga vågor och strömmar från alla håll. Vattnet fullständigt kokade. Redan hade en person kommit alldeles för långt ut från stranden och blivit hjärt- och lungräddad och förd till sjukhus. Vid dessa tillfällen är det läge att ta lokalbefolkningens varningsord på allvar. Today, it´s very dangerous!!! Många turister bryr sig inte om vad lokalbefolkningen säger, och det är också de som råkar illa ut. Men vem kan väder och vind bäst på Sri Lanka? Antagligen lankeserna själva! Så vi låg mest och plaskade som några valrossar vid strandkanten.

På vägen hem slog vi till med ...hamburgare. Här är det en exotisk maträtt och hyfsat dyr jämfört med annat, cirka 60 kronor för en hamburgare, ungefär som i Sverige. Det är en dansk som har restaurangen "Nordic house" som gör finfin hemgjorda hamburgare. Mmm, det smakade mycket gott.

Såklart att vi firar Kanelbullens dag nu när vi är på Sri Lanka. Kanske att det blir viktigare med olika högtider när man är hemifrån. Så efter den goda lunchen satte vi igång att baka kanelbullar i 35 graders värme inne i köket och endast iförda bikinis! De blev faktiskt riktigt goda även om det saknades både kardemumma och pärlsocker, så är det ändå något speciellt med ljumma kanebullar, varmt kaffe i ett ljummet klimat:) (Maja dricker inte kaffe vanligtvis, men idag skulle hon öva!)

Inte mycket som slår ljumma kanelbullar i bikini på Sri Lanka!
Inte mycket som slår ljumma kanelbullar i bikini på Sri Lanka!
Etiketter: kanelbullar hamburgare

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

  • Susanne » Nu kör vi !:  ”Grattis till nya utmaningar!!⭐️⭐️⭐️Lycka till! Hoppas kunna komma ner och träffa..”

  • Charloo » Nu kör vi !:  ”Ni är fantastiska❣️Kram på er❣️”

  • Lena G » Nu kör vi !:  ”Ska bli kul att komma dit o fika”

  • Era första gäster » Majas torsdagstankar...:  ”Hej! Kul att läsa om Ert äventyr och dina personliga tankar. Hoppas många blir ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln