En bra start på veckan

Så var det dags för en dag med forsande regn igen! Tjejerna fick springa till bussen under ett litet paraply! Återigen stod vattnet decimeterhögt i trädgården. Så vad passar bra då, jo förstås att städa. Så det blev en tur med ärtan och moppen och sedan var vi nöjda.

När regnat väl slutat tog vi Humlan till vår "telefonkille" Chami och hans kontor. Ja,ja, jag vet inte om man kan kalla det kontor. Det vi har bett honom om fixar han, men det lilla kyffet han har är knappast ett ställe där man har lust att slå sig ner för att vänta. Vägg i vägg eller "kartong i kartong" kanske man kan säga för att vara mer korrekt, så har hans mamma en liten affär med kex, bananer och torkad fisk bland andra tusentals saker. Lukten av torkad fisk känns väldigt tydligt genom kartong och det vill jag lova, det luktar inte direkt liljekonvalj. Men han hjälpte oss med det vi ville ha hjälp med och det helt galant, så vad spelar det för roll med lite lukt på "kontoret";)

På Sri Lanka finns en speciell nöt som heter King coconut, bra för allt enligt lankeserna själva. Man håller sig frisk, blir gammal och slipper baksmälla. En riktig energibomb, alltså. Så den har vi nu börjat använda när vi gör juice eller smoothies. Den växer helt vilt här men ska man köpa den kostar den 3 kronor styck. Idag har vi "premiärhöggt" en King coconut med den slöaste machete av dem alla. Men med lite vilja går det mesta! Oj, vad vi ska vara friska och fulla av energi efter detta året!

Vår fina strand som vi brukar bada på annars när vi har varit här, är numera liten, pga av högt vatten, och vattnet där är hur vilt som helst. Ingen som är rädd om livet och med lite förnuft badar där. Längtar efter att den tiden ska komma tillbaka när man kan breda ut sig på hela stranden och njuta. Med en blå himmel och strålande sol så är det inte så svårt att fantisera om det när man ser bilden nedan!

Till sist en bamsekram till pappa Ronny som fyller 75 år idag! Hipp hipp hurra! :)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln