Två överraskningar på en dag

Efter en regnig och vild natt kom så en fin, sval morgon, som gjord för en promenad nere vid havet. När klockan börjar närma sig 10 och vi har gått en sväng eller gjort yoga så är det dags för frukost nummer två, och idag stannade vi till vid ett stånd utmed vägen och köpte eggrolls och hoppers. Eggrolls är kokta ägg som tillsammans med grönsaker är inrullade i friterad deg. Hoppers är en "skål" av majsmjöl och med ett stekt ägg i botten. En gullig äldre man sålde tillsammans med sin dotter och en liten förtjusande dotterdotter som blev lyrisk när jag tog kort på henne. För fyra eggrolls och två hoppers gick notan på 220 rupees, cirka 13 kronor. Lite lagom om man nu vill äta frukost två gånger om dagen!

När vi lite senare satt på verandan utanför huset och knaprade lite eggrolls hörde vi plötsligt ett ringande och då tittar lilla blåklädda brevbäraren fram bakom vår grind. Herregud så glada och överraskade vi blev, när han lämnade över ett paket till oss som vi definitivt aldrig trodde skulle dyka upp. Ett paket från svärmor!!! Denna lille man hade tydligen koll på husen i hans område. Det tackar vi för! Sedan kom det ett skyfall och han satte sig en stund hos oss och småpratade. Han berättade att han gärna ville åka till Europa i några år för att jobba. Han har det svårt att få ihop till familjens uppehälle på den lilla lön han har som brevbärare. Då jobbar han ändå sex dagar av sju. Det är många här som inte får ihop livspusslet oavsett hur mycket de jobbar. Lönerna är extremt låga.


Under eftermiddagen kom vår första inbjudan här på Sri Lanka! Rektorn, Mrs Hislop på tjejernas skola, undrade om vi vill komma på "supper" på lördag. Det var ju verkligen en överraskning! Hmmm, tar men med sig något då, när man äter middag hos någon på Sri Lanka? Något får vi väl klura ut och hur tar man sig dit när det är mörkt, det är ändå cirka 2 mil? Ja, vi har ju några dagar på oss att fundera på detta. Sååå spännande!

Underst ligger en hopper och ovanpå en liten eggroll, inte alls så dumt som omväxling!
Underst ligger en hopper och ovanpå en liten eggroll, inte alls så dumt som omväxling!
Ett paket till oss!
Etiketter: post

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln