Hikkaduwa, en skön plats

Sri Lanka ligger som en liten droppe utanför Indiens östkust och på droppens sydvästra sida ligger orten Hikkaduwa, där vi bor. Här finns lite drygt 1500 bofasta och Hikkaduwa var en utav de första turistorterna redan under 70-talet och är fortfarande känd för att vara en av de bästa surfplatserna i landet. Vågorna kommer från Indiska oceanen  och utmed hela stranden går dessvärre en trafikerad väg genom byn. Ett stenkast ifrån vägen går dessutom järnvägen. Blev inte riktigt bra i planeringen där...Så varje gång vi ska ner till byn måste vi korsa järnvägen. Så då har de det så finurligt här, att vid varje övergång sitter en eller flera farbröder i små kurer och varje gång ett tåg kommer så springer, kanske inte, utan mer stapplar de sig fram till den lilla bommen som ska fällas ner så att ingen kör över rälsen och blir påkörd av tåget. Dessa farbröder hejar glatt på alla som kör  förbi och nickar dessutom mot alla som för att säga "nu kan du köra över". Farbrorn på bilden sitter alltid vid vårt övergångsställe, glad som en lärka, alla dagar och alla tider.


Ubbe behöver laga sin kiteväska, så idag passade vi på att besöka en skräddare för att se om han kunde fixa väskan. Denna skräddare var tydligen en fena på att sy herrbyxor, så vi får väl se hur resultatet blir. Det var några leenden när vi dök upp där, helt otippandes två turister med en stor kiteväska.

Eftermiddagen avslutade vi med kanelbullar, kex och fruktjuice nere på stranden med tjejerna. En jättefin varm dag som toppades med ett skönt dopp! Vad mer kan man önska sig?

Lite kanelbullar på stranden innan ett dopp i Indiska oceanens 27 gradiga vatten.
Lite kanelbullar på stranden innan ett dopp i Indiska oceanens 27 gradiga vatten.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln