Vitaminpåfyllning

Min och Ubbes vardag består till stor del av att köpa hem matvaror för att kunna göra mat och serva våra hårt studerande döttrar. Här på Sri Lanka är det relativt omständligt att handla hem det som behövs. Det finns nämligen flera olika ställen dit man måste åka för att handla. Frukt och grönsaker köper du på marknaden, vin på "Systembolaget"(jo det är reglerat med speciella alkoholaffärer här), kött i köttaffären, fisk nere vid hamnen, kylvaror i vanliga affärer osv. Vissa saker finns inte ens här så då måste man bege sig till Galle, närmaste storstad. Ja så det hela tar lite tid! Idag har vi varit på frukt- och grönsaksmarknaden och handlat hem en hel massa nyttigheter. Det man frågar då är om papayan är för today eller tomorrow. Vilket betyder att den är mogen eller att den kan ligga någon dag. För någon längre tid, som tre dagar kan frukten absolut inte ligga här. Men nu är vårt kök laddat med härliga frukter och grönsaker i alla möjliga färger, redo för några dagars juicer och smoothisar!

Så var det då dags igen för ett  besök. Denna gång en enorm skalbagge, modell riktigt stor! Som tur är sitter den på utsidan av fönstret. Känner oss lite trötta efter alla djurbesök vi haft det senaste. Men det finns säkert många fler spännande varianter i detta land och de allra flesta är sannolikt helt ofarliga. Men så jäkla läskiga! Hoppas verkligen att vi vänjer oss! Huuuuu...Hoppas inte att vi skrämmer någon nu från att besöka detta vackra land!

En ful krabat, som man inte vill ha besök av!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln