På jakt

Jaha, så kommer tjejerna helt plötsligt hem och berättar att det ska ha Halloweenfest på skolan den 22 oktober. Stina vill vara zebra och Maja leopard. Hmmm, var hittar man såna saker på Sri Lanka? Så idag jagade vi iväg till Galle för att kolla in Halloweenmarknaden och dessutom köpa något till rektorn som vi ska på "supper" till imorgon. Halloweenbranschen existerade inte i Galle. Varuhus upp och varuhus ner avverkade vi i rask takt, men några kostymer fanns absolut inte att uppbringa. Till slut fick vi helt enkelt använda fantasin. Lite öron såhär, en svans om vi tar detta, någon blus sådär, en kajal och lite vattenfärger. Ja, det hoppas vi räcker hela vägen fram. Ikväll har tjejerna övat och jag skulle säga att det blir bra. Hittade dessutom lite kräm och duschlotion till Mrs Hislop, rektorn, för morgonens middag. Ska bli spännande med denna middag imorgon kväll!

För att ta oss hem tog vi inte den vanliga lokalbussen, vars chaufförer kör som om de har en stark dödslängtan, utan vi slog till med lyxvarianten, ac-bussen(kostar 280 rupees för oss 4, cirka 17 kronor). En mindre buss med ac och med chaufförer som har något mindre dödslängtan. Men under vissa stunder var jag helt enkelt tvungen att stänga ögonen. Dettta att man blir riktigt rädd har blivit värre med åren och jag får verkligen stålsätta mig ibland. Men så försöker jag tänka på så många människor som dagligen är tvungna att åka dessa bussar och de dör inte, så då känns det lite bättre:) Bussen som vi åkte hem med var dessutom sprängfull så små extrasäten kunde helt plötsligt fällas ut i mittgången, och där fick vi så fint sitta! Man får helt enkelt bita ihop, och idag gick det bra också. Man klarar så mycket mer än man tror!

Finns det hjärterum så...
Etiketter: halloween

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln