På jakt

Jaha, så kommer tjejerna helt plötsligt hem och berättar att det ska ha Halloweenfest på skolan den 22 oktober. Stina vill vara zebra och Maja leopard. Hmmm, var hittar man såna saker på Sri Lanka? Så idag jagade vi iväg till Galle för att kolla in Halloweenmarknaden och dessutom köpa något till rektorn som vi ska på "supper" till imorgon. Halloweenbranschen existerade inte i Galle. Varuhus upp och varuhus ner avverkade vi i rask takt, men några kostymer fanns absolut inte att uppbringa. Till slut fick vi helt enkelt använda fantasin. Lite öron såhär, en svans om vi tar detta, någon blus sådär, en kajal och lite vattenfärger. Ja, det hoppas vi räcker hela vägen fram. Ikväll har tjejerna övat och jag skulle säga att det blir bra. Hittade dessutom lite kräm och duschlotion till Mrs Hislop, rektorn, för morgonens middag. Ska bli spännande med denna middag imorgon kväll!

För att ta oss hem tog vi inte den vanliga lokalbussen, vars chaufförer kör som om de har en stark dödslängtan, utan vi slog till med lyxvarianten, ac-bussen(kostar 280 rupees för oss 4, cirka 17 kronor). En mindre buss med ac och med chaufförer som har något mindre dödslängtan. Men under vissa stunder var jag helt enkelt tvungen att stänga ögonen. Dettta att man blir riktigt rädd har blivit värre med åren och jag får verkligen stålsätta mig ibland. Men så försöker jag tänka på så många människor som dagligen är tvungna att åka dessa bussar och de dör inte, så då känns det lite bättre:) Bussen som vi åkte hem med var dessutom sprängfull så små extrasäten kunde helt plötsligt fällas ut i mittgången, och där fick vi så fint sitta! Man får helt enkelt bita ihop, och idag gick det bra också. Man klarar så mycket mer än man tror!

Finns det hjärterum så...
Etiketter: halloween

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Era första gäster » Majas torsdagstankar...:  ”Hej! Kul att läsa om Ert äventyr och dina personliga tankar. Hoppas många blir ..”

  • Loulou Andersson » Majas torsdagstankar...:  ”Hej. Förstår Dig..det var så häftigt när vi var o hälsade på i Ert fina hotell. ..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Så fint och målande du skriver om er tid där borta.”

  • Paula » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja! Så fint skrivet! Det kommer nog alltid vara så att man tittar tillbaka..”

  • Camilla » Rapport från en skoltrött 19-åring:  ”Du är så himla vettig i vad du skriver! Håller med dig i allt! Lycka till under ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln