Bröllop och godis

På Sri Lanka är det den röda färgen som gäller vid bröllop. På Sri Lanka är det den röda färgen som gäller vid bröllop.

Vilken fantastiskt vilken trevlig kväll det blev igår hos Mrs Hislop, tjejernas rektor! Det var sammanlagt fyra familjer där, en familj som var från Frankrike(mamma halvschweizisk/norsk), en tysk familj med lankesisk pappa, vi från Sverige samt rektorn och hennes man som båda är från Storbrittannien. Det var ett virrvarr av språk och härliga diskussioner. Inte kunde vi heller gissa att vi skulle bli bjudna på tre rätters supergod middag med ost och kex, och till det gott vin. Hela familjen åt så vi storknade! Vilken lördagskväll!

Idag när vi kom ner till stranden var vi förstås nyfikna på hur det hade gått för killen, Marco, som berättade för oss igår att han skulle fria till sin flickvän. Vid baren nere vid stranden stod paret fullt bröllopsklädda och hade redan gift sig på morgonkvisten. Båda var förstås lyckliga som små lärkor och vi fick äran att gratulera de nygifta! Ohhhh, så romantiskt!

 

När vi kom hem till Babelena house var Jajante i full färd med att sopa hela trädgården och efter en stund räckte hon över en ny gåva till oss, sweeties, sa hon bara, alltså godis. Vid kvällsmaten var det så dags att avsmaka gåvan och de lankesiska godisarna. Ja, vad ska man säga, det var inte någon tio-poängare, om man ska uttrycka sig diplomatiskt. Vill man vara brutal så kan man säga att det nästan var oätligt. Degen runt var något gummiliknande  och inuti var det någon brunaktig kokosröra. Hmmm, det är ju så trist när man tänker på allt jobb som hon lagt ner på att göra detta, men nej, det gick inte att äta. Vi får se om ekorrarna eller hundarna är intresserade, så kommer det till någon nytta åtminstone. Än så slinker inte detta ner, men vem vet efter ett par månader så kanske det fungerar som sweeties även för oss!

Än så länge kallar vi inte detta för godis...
Än så länge kallar vi inte detta för godis...

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Era första gäster » Majas torsdagstankar...:  ”Hej! Kul att läsa om Ert äventyr och dina personliga tankar. Hoppas många blir ..”

  • Loulou Andersson » Majas torsdagstankar...:  ”Hej. Förstår Dig..det var så häftigt när vi var o hälsade på i Ert fina hotell. ..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Så fint och målande du skriver om er tid där borta.”

  • Paula » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja! Så fint skrivet! Det kommer nog alltid vara så att man tittar tillbaka..”

  • Camilla » Rapport från en skoltrött 19-åring:  ”Du är så himla vettig i vad du skriver! Håller med dig i allt! Lycka till under ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln