Ömsom vin, ömsom vatten...

Visst är man en skönhet i hjälm? Det är ju så skönt varmt också! Visst är man en skönhet i hjälm? Det är ju så skönt varmt också!

Tiden går fort även när man inte jobbar;) Nu har vi varit här i 2 månader och därmed behöver vi också börja fundera över att söka nytt visum eftersom att vi bara har ett 3-månaders turistvisum. Så idag har vi besökt Damika i Galle, som jobbar med visumfrågor. Han rådde oss till att åka ut ur landet och sedan återkomma så att tjejerna kan få studentvisum. Enligt honom så var det säkraste sättet för att få stanna kvar här i ett år. Hmmm, låter lite trist och dyrt men att åka hem är inget alternativ nu när vi har landat och barnen trivs bra i skolan. Så det blir till att skrapa ihop lite pengar för en tripp till Maldiverna eller Singapore. Vi får undersöka vilket som blir billigast! Detta var första turen till Galle där vi faktiskt vågade köra vår lilla Humla(vespan) till storstaden, som ligger 2 mil bort och med en ganska intensiv trafik. Men Ubbe körde galant och säkert så det gick bra, även om inte 35 minuter på en vespa på något sätt är det mest ultimata transportmedlet. Men har man inget annat så:) 

Tjejerna svalkade sig i Janikas pool under eftermiddagens värme. Underbart med en pool, synd bara att den inte ligger i vår trädgård. Finfint av Janaka att låta tjejerna bada! Men vad gäller för den stackars mamman då? - Jo, hon får svettas på land;(

Så idag har vi faktiskt druckit ur rosé-bag-in-boxen som vi släpade med hemifrån. Nytt rekord vill jag lova! Har aldrig haft en bag-in-box öppen i mer än 2 månader. "Den som spar han har..." Tack mina kära kollegor som skänkte den, den har gett oss många njutningsfulla stunder. Aldrig fel med ett glas rosé i handen i 27 graders värme under palmerna på Sri Lanka. .. Men nu går den hädan och kanske kan man önska en ny bag av någon snäll svensk som har vägarna förbi?

Ömsom vatten...
Ömsom vatten...
...ömsom vin.
...ömsom vin.
Etiketter: visum rosévin

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln