Ett gigantiskt växthus

Finfina blommor och så en exotisk blå! Finfina blommor och så en exotisk blå!

Under dagens morgonpromenad passade vi på att ta lite foto på dessa underbara blommor som växer precis överallt med vackra färger och udda former. Sri Lanka är som ett stort växthus. Någon som känner igen blommorna? Inte konstigt om det finns som krukväxter hemma i det svenska vardagsrummet, men här växer de vilda. Dessutom fick vi se en kille högt upp i en av palmerna för att plocka ner King coconut. Herregud vad högt och helt utan någon form av säkerhet. Då gäller det att vara stark i både ben och fötter och otroligt koncentrerad gissar jag!

Under eftermiddagen hamnade Ubbe i sitt rätta element, att bygga! Han var på brädgården och i järnaffären,  fixade virke och spik  och simsalabim så hade han gjort en lite trappa till vår trädgårdstomte, Jajante. Perfekt när hon ska klättra upp på pumphuset och kasta över våra löv.

Eftermiddagen innebar också en rejäl utgift. Nu har vi bokat några nätter i Bangkok, för att kunna stanna kvar här ytterligare 10 månader. Exotiskt javisst, men trist att behöva lägga tid och pengar i ett annat land när vi mycket hellre hade stannat här och åkt runt på Sri Lanka istället. Den 28 oktober landar vi i Bangkok, och sedan hoppas vi att det inte blir några problem med vårt visum framöver! Så helt otippat: Thailand, här kommer hela familjen Ternön:)
 

Etiketter: ubbe visum blommor

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • kk » Rapport från Maja:  ”Jag hoppas att gymnasiet blir obligatoriskt i framtiden.”

  • Evelyn » Så kom då dagen...:  ”Så härligt och modigt! Det kommer att gå jättebra. Jag är också ledig snart. Vad..”

  • Maria A » Så kom då dagen...:  ”Whaoo, du vågar göra d! Imponerande, lycka till med tiden som fritidsforskare ”

  • Malin Berndtsson » Rapport från Maja:  ”Fina Maja, du är så klok och det kommer att gå hur bra som helst för fig i framt..”

  • Eva » Rapport från Maja:  ”Så klokt skrivet. Jag fick en tankeställare genom ditt inlägg. Får se vart det l..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln