Dimman lättar kring visumet

Maja och Stina i skolköket där de fyller på sina vattenflaskor. Maja och Stina i skolköket där de fyller på sina vattenflaskor.

Idag åkte jag med tjejerna i deras skolbuss. En ny upplevelse! En hel del lärare ombord men också barn med olika nationaliteter, en del stillsamma och en del ganska så högljudda och rörliga. 30 minuters bussresa är det för tjejerna varje morgon. Och till min stora lycka så kör chauffören lugnt och skönt. Känns så otroligt bra! För här är lokalbussen detsamma som kollektivt mordförsök både för de som åker och de som råkar gå på vid sidan av vägen:) Ett litet besök runt i skolan hann jag med också innan jag drog vidare.

Min förmiddag spenderade jag med Britta, en ljuvlig tysk kvinna, som har barn i samma klass som Maja. Hon kan flytande tyska(förstås), engelska och lankesiska, eftersom hon är gift med en lankes. Så hon växlar helt obehindrat mellan språken, grymt imponerande! Vi åt frukost tillsammans på deras guesthouse och sedan visade hon mig några bra tygaffärer i Galle. Hon har bott här i 20 år så man kan ju säga att hon har koll på det mesta. En så´n bra person som man kan fråga om allt och till råga på allt riktigt trevlig!

Sedan under eftermiddagen kom Ubbe och mötte upp i Galle, för att vi en gång för alla skulle reda i detta stora mysterium som kallas visum. Oavsett vem man frågar om visum, så säger alla olika. Alla har olika teorier och alla nämner olika kostnader. Helt sanslöst! Så nu pratade vi allvar med Mr Dammika, som är specialist på detta, för att få reda på vad som verkligen gäller och vad detta kalas kommer att kosta. Efter någon timmes väntan och frågande så kunde han reda ut detta för oss, så att till och med vi förstod...ungefär;) Kontentan var i alla fall att vi måste lämna landet, antingen nu eller i februari, för att kunna få ett längre visum. Så då känns det som att vi lika gärna kan dra nästa vecka när tjejerna ändå är lediga! Alltså på tisdag natt nästa vecka är det dags att ta en sväng förbi Bangkok och kolla in thailändarna och deras huvudstad. Det är bara att bestämma sig för att det får kosta och att det blir bra! Och det blir bra! Vi är inte färdiga med Sri Lanka, ännu:)

Lunch med Kottu(ungefär pyttipanna med bröd), ananasjuice och limejuice.
Hos fotograf denna eftermiddag för att ta "visumfoto".
Etiketter: visum gic kottu

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln