Visum, visum och åter visum

En lirkande Urban! En lirkande Urban!

Klockan ringde 07.30, usch så otrevligt tidigt att gå upp när man sover på ett svalt hotell under ett riktigt täcke. Efter frukosten tog vi en taxi till Sri Lankas ambassad. Vi har märkt att det ibland bland taxichaufförerna är lite oklart om de verkligen vet vart man vill åka. I detta fall var det helt klart så att chauffören visste ungefär lika lite som vi var Sri Lankas ambassad låg. Då han tröttnade på att leta med oss släppte han helt sonika bara av oss. Så den närmaste halvtimmen gick vi gata upp och gata ner och frågade alla möjliga om vägen. Till sist var det en jättegullig kvinna som ringde upp ambassaden och frågade om vägen. Oj, såna saker värmer i en stackars vilsen svensk själ.

Förberedda till tänderna gick vi in på ambassaden med 5-sidiga formulär ifyllda, passfoto tagna och passen färdiga att lämna. Den riktigt serviceinriktade tjänstemannen upplyste oss lite neutralt att de formulären vi fyllt var alldels för gamla så nu gällde dessa, sedan räckte han fram en ny bibba med papper. Bara att bita sig i tungan och slå sig ner i soffan med pennan i högsta hugg. Han fortsatte med att upplysa oss att vi behövde en kopia på samtliga pass samt en kopia på vår hemresa till Sri Lanka. Efter lite lirkande och skrattande så fick vi han till att fixa detta för oss:) Tålamod, är så fint när det funkar....

Efter att vi lämnat in alla papper så upplystes vi om att allt skulle vara färdigt två timmar senare. Tack, tack, tack var det som vi sa och sedan fick vi fördriva tiden på stan för att senare hämta detta efterlängtade visum. Nu har vi 1 månad på oss att övertala Sri Lanka att våra barn behöver studera i deras land och att vi måste ta hand om dem då. Ett steg på den minst sagt krävande vägen är taget. Gött! Nu drar vi tillbaka till Hikkaduwa!

Klurigt värre!
Klurigt värre!
Etiketter: visum

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln