Ajöss Bangkok!

Bangkok från flyget. Bangkok från flyget.

Så då lämnar vi Bangkok, Asiens stora pulsåder! Otroligt tempo, fantastiskt utbud av allt, mycket bilar och väldigt varmt! Det är väl intrycken av staden just vid avresa. Alldeles för kort tid för att lära känna denna stora stad. Tyvärr också några tråkiga minnena att ta med. Aviga sura taxichaufförer och tyvärr fick jag spendera en natt på toaletten efter matförgiftning. Inte alls kul! Men på det hela taget en trevlig liten tripp som vi helt enkelt var tvungna att ta och gjorde det bästa av!

 

Efter mycket om och men fick vi tag på en liten taxibil från flygplatsen till Hikkaduwa. Hade beställt en liten minibuss för oss och alla våra väskor, men den kom inte. Eftersom att taxichauffören var snål och vi också, så vägrade vi betala extra för motorvägsavgifterna så chauffören körde småvägar hela vägen till Hikkaduwa vilket tog över två timmar och innebar en hel del bromsning, gasning och väg-gupp för oss i det trånga baksätet. Inte alls läge för en tupplur, alltså.  På ganska dåligt humör ramlade vi in i Babelena house vid fyra-tiden på morgonen, otroligt trötta och hungriga! Och då blir man allt lite lycklig när man snabbt kan slänga fram ett knäckebröd från IKEA(redan lite mjukt men ändå...). Men herregud så gott det kan vara att äta knäckebröd klockan fyra en lördagsmorgon i Hikkaduwa.

Idag har vi packat upp, tvättat och njutit av att vara hemma igen. Underbart att plocka upp våra små shoppingfynd(trosor :), shorts, t-shirts, väskor) och njuta av vår skatt som vi köpte med oss från IKEA. Lite julsaker, handdukar, kökssaker, chips, choklad och en klocka m.m.  Väldigt lyxigt att ha lite choklad och chips undanstoppat när den värsta abstinensen sätter in. Dessutom vill ju även vi ha lite julstämning framöver även om omgivningen bjuder på palmblad, vågskvalp och 30-graders värme:)

IKEA-skatten!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln