Nu är det bara att vänta...

Typisk lankesisk frukost. Typisk lankesisk frukost.

Idag slog vi till med en lankesisk frukost på restaurang Homegrown, efter yogapasset. Det var "stringhoppers" (kalla halvbruna nudlar)"coconutsambol" (en kryddblandning på kokos, lime, chili, salt och peppar) samt dhal(linsgryta). Ganska beige mat och den ser inte så mycket ut för världen, men detta var väldigt gott. Speciellt kryddblandningen var precis lagom stark och fräsch! Det blir till att göra egen blandning framöver hemma i köket!

Eftersom att det saknades lite papper fortfarande för att göra vår visumansökan komplett drog vi till skolan för att fylla i fyra sidor per barn samt skriva ut ett intyg till Maja och ett intyg till Stina. Fantastiska Mrs Hislop som är skolans rektor, hjälpte oss med allt utan några problem. Därefter besökte vi advokaten i Galle, för att få detta överstökat så fort som möjligt! Till vår stora förvåning sa advokaten att "dokumenten ser bra ut". Både jag och Ubbe satt som fågelholkar och undrade om vi hört fel. För säkerhetsskull frågade vi igen. Men nej, de verkade nöjda och nu ska vi bara vänta i drygt 1,5 veckor och därefter få ett besked. Herregud, håll nu tummar och tår för att allt ska gå bra. Vad sjutton gör vi annars?

Efter att denna visumföljetong nu plötsligt tagit en paus kändes vi oss "tvingade" till en belöning. En supergod "buttercake" och en cappucino. Mmmm, man behöver verkligen lite morötter emellanåt för att hålla ångan uppe. Frågan är vad vi ska göra hela dagarna när detta är över?

Smarrig svindyr "buttercake".
Smarrig svindyr "buttercake".
En regnig färd från Galle, taget under mitt visir bakom Ubbe.
En regnig färd från Galle, taget under mitt visir bakom Ubbe.
Etiketter: stringhoppers

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln