Vila, bada och fika

Slappa tjejer! Slappa tjejer!

Ser man på, vilken lyx! Helt plötsligt infaller det hinduiska nyåret och tjejerna är lediga från skolan mitt i veckan. Vilken bonus med en sovmorgon för oss alla:) Stina behövde verkligen den här dagen för att kvickna till och vila lite. Under förmiddagen var det vila..

Men sedan gick det över och vi drog till stranden. Full fart förstås hela tiden. Dessutom kom Sebastian och Anna, tjejernas skolkompisar, och det var hopp och lek samt bodyboards i vågorna hela eftermiddagen. Med undantag av fika. Den är livsviktig för oss alla härnere. Såååå sällan att det verkligen är något ingen vill missa när möjlighet ges. På Universal beach görs fantastiskt goda banankakor. Vad passar bättre än det till en fika med nescafe? Funkar alldeles utmärkt som en paus mellan allt badande! Det är ett svenskt ord som man inte vill glömma, fika. Finns det ett finare ord? Ordet rymmer inte bara gott kaffe och kaffebröd utan också en stunds umgänge med goda vänner eller familj. Undra om det finns motsvarande ord i andra språk? Tycker i alla fall att det är ett väldigt bra ord, och dessutom viktigt, även om man som vi landat på Sri Lanka.

Banakaka på Sri Lanka funkar som fika!
Banakaka på Sri Lanka funkar som fika!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln