Förberedelser och förkylning..

Så var det då dags för den stora mansförkylningen som nu har drabbat mannen i huset. Det snoras, hostas och kraxas mest hela tiden. Men trots detta kunde vi ta en liten tur till Galle på förmiddagen med tuk-tuk. Vi behövde komplettera vårt husgeråd inför lördagens bjudning. Det finns inte riktigt 12 stycken av allt i huset;) Så det gäller att komplettera smart och ekonomiskt samt att planera middagen efter vad man har. Idag körde Rohita oss för 1500 rupees fram och tillbaka till Galle samt väntade på oss under tiden. Alltså kostade det 90 kr för nästan 4 mil fram och tillbaka samt 1,5 timmes väntan när vi gjorde våra ärenden. Får väl anses vara överkomligt?


I Galle handlade vi på varuhuset Manjari, lite som vårt Ge-kås, man hittar lite olika saker och där finns  det mesta, för en bra peng. Vi handlade 12 små tallrikar, 6 glas, en kastrull och en stekpanna, två krukor samt lite smått och gott som tofsar och linjaler. Det hela för under 400 kronor.  Vissa saker är ganska dåliga i huset. Så nu känner vi oss rustade för lördagens bjudning och inför första advent. Nu ska vi plocka fram de små julgranskulorna, adventsstjärnorna och ljusslingorna som vi köpte på IKEA i Bangkok. Även på Sri Lanka behövs julstämning!

En nyhet också för bloggen, fina svägerskan Lotta har minsann fixat så att även utländska besökare kan läsa denna blogg på just deras språk. Finurligt, va? Längst upp till vänster kan man välja språk. Så nu går det bra att läsa mina små krumelurer även på utrikiska, fräckt va?

Nu ligger Ubbe här helt däckad och har en sådan förkylning som bara en man kan få!!! Stackars honom! Får hoppas att de elaka bakterierna ger med sig så att även han kan vara med och pynta inför advent imorgon;)

Den lille stackaren!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln