Måndag med feberrosor och rotty

Ja, så var vi framme vid advokatens kontor... Ja, så var vi framme vid advokatens kontor...

Måndag morgon, och dags för tjejerna att gå till skolan efter en skön helgs vila. Finfina röda feberrosor på Majas kinder, alltså ingen skola för henne denna dag. Tillbaka till sängen efter frukost och tablett. Såå tråkigt, jämrar hon sig, jag vill till skolan(15-åring, snart 16 år!!!)! Bra betyg för den lankesiska skolan:) Har inte hört det så ofta hemma i Sverige!

Jag och Ubbe drog till advokaten för att hämta lite papper till bland annat bygget och banken. Advokaterna i Galle är samlade till ett kvarter inne i fortet där det sitter väldigt många advokater. Standarden på deras kontor är inte riktigt vad vi är vana vi hemma. Små, små kontor i ett ganska rivningsfärdigt hus, skulle man kunna säga! Men vår advokat är grym och det är ju det viktigaste! Eftersom att papprena som vi skulle hämta inte var färdiga så var vi bara TVUNGNA att ta en latte och en macka på ett nytt ställe som vi hittade. Sugar, hetter det och var riktigt, riktigt trevligt inrett, men väldigt dyrt! En kaffe för 30 kronor är nästan som svenska priser!

Efter vår tur till Galle behövde den lilla Humlan tankas. Full tank för 500 rupees, 30 kronor för cirka 5 liter. Det är i alla fall ett bra pris!

Kvällen avslutades med att äta rotty tillsammans med sköna familjen Broms. Åhh, vad gött vi har det även på en måndag...

Sugar, ett riktigt trevligt fikaställe!
Sugar, ett riktigt trevligt fikaställe!
Tankning a la Sri Lanka, alla kommer från alla håll!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Era första gäster » Majas torsdagstankar...:  ”Hej! Kul att läsa om Ert äventyr och dina personliga tankar. Hoppas många blir ..”

  • Loulou Andersson » Majas torsdagstankar...:  ”Hej. Förstår Dig..det var så häftigt när vi var o hälsade på i Ert fina hotell. ..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Så fint och målande du skriver om er tid där borta.”

  • Paula » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja! Så fint skrivet! Det kommer nog alltid vara så att man tittar tillbaka..”

  • Camilla » Rapport från en skoltrött 19-åring:  ”Du är så himla vettig i vad du skriver! Håller med dig i allt! Lycka till under ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln