Måndag med feberrosor och rotty

Ja, så var vi framme vid advokatens kontor... Ja, så var vi framme vid advokatens kontor...

Måndag morgon, och dags för tjejerna att gå till skolan efter en skön helgs vila. Finfina röda feberrosor på Majas kinder, alltså ingen skola för henne denna dag. Tillbaka till sängen efter frukost och tablett. Såå tråkigt, jämrar hon sig, jag vill till skolan(15-åring, snart 16 år!!!)! Bra betyg för den lankesiska skolan:) Har inte hört det så ofta hemma i Sverige!

Jag och Ubbe drog till advokaten för att hämta lite papper till bland annat bygget och banken. Advokaterna i Galle är samlade till ett kvarter inne i fortet där det sitter väldigt många advokater. Standarden på deras kontor är inte riktigt vad vi är vana vi hemma. Små, små kontor i ett ganska rivningsfärdigt hus, skulle man kunna säga! Men vår advokat är grym och det är ju det viktigaste! Eftersom att papprena som vi skulle hämta inte var färdiga så var vi bara TVUNGNA att ta en latte och en macka på ett nytt ställe som vi hittade. Sugar, hetter det och var riktigt, riktigt trevligt inrett, men väldigt dyrt! En kaffe för 30 kronor är nästan som svenska priser!

Efter vår tur till Galle behövde den lilla Humlan tankas. Full tank för 500 rupees, 30 kronor för cirka 5 liter. Det är i alla fall ett bra pris!

Kvällen avslutades med att äta rotty tillsammans med sköna familjen Broms. Åhh, vad gött vi har det även på en måndag...

Sugar, ett riktigt trevligt fikaställe!
Sugar, ett riktigt trevligt fikaställe!
Tankning a la Sri Lanka, alla kommer från alla håll!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Farmor o Farfar » Pusselbitar från Facebook:  ”Tänk så glad Pippi blir när ni kommer ner. Hoppas hon känner igen er. Lycka till..”

  • Eva Marie Dahlstedt » Pusselbitar från Facebook:  ”Jag blev så glad då jag läste att ni tog hand om en gatuhund i Sri Lanka. Där fi..”

  • Susanne » Pusselbitar från Facebook:  ”Så bra för er att få den charmiga Pippis historia. Klappade henne i febr. när vi..”

  • Mia » Pusselbitar från Facebook:  ”Så fin hon är lilla Pippi. Vi hade äran att träffa henne i februari när vi bodde..”

  • Annelie » Pusselbitar från Facebook:  ”Tänk att ni valde varandra. Vilken solskenshistoria”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln