Dags för byggstart...

Välsignelse av marken. Välsignelse av marken.

...för det lilla bostadshuset som Ubbe ska hjälpa till att bygga tillsammans med välgörenhetsorganisationen "En hjälpande hand till Hikkaduwa". Innan själva byggstarten måste marken välsignas av  munkar och det måste göras ett visst klockslag, ett visst datum och när stjärnorna står gynnsamt på himlen. Idag på förmiddagen var ett sådant tillfälle, så nu var det dags för välsignelsen.

Strax innan klockan tio kom vi dit och då satt 3 munkar på tomten, det var rökelse och vit(buddhistisk helig färg) tråd var dragen runt hela det tänkta huset och i hörnen hade stod det små altare av palmblad, med blommor och levande ljus. Otroligt fascinerande. Efter att tråden var dragen fick flera kvinnor hålla i den och därefter började en dryg halvtimmes mässande av munkarna. En egndomomlig men rofylld känsla att stå där och lyssna! Väldigt fin ceremoni som verkligen berörde! Kul att få vara med en sådan här dag!
Fortfarande saknas pengar för att bygga färdigt huset, så är det någon som vill donera en slant så hör av er!

Eftermiddagen bjöd på sköna dopp, bodyboard och sol. Därefter slog vi till med take-away-pizza innan det var dags för familjen Broms avresa till flygplatsen. Det är sååå trist med avsked! Men det har varit en ynnest att ha denna härliga familj på besök och vi har haft många sköna diskussioner och skratt under tiden. Tack för det och trevlig resa hem till ett kallt Svedala! Hälsa!

Flickan som ska bo i huset.
"Altare" stod i varje hörn av det tänkta huset.
"Altare" stod i varje hörn av det tänkta huset.
Sista bilden med gänget innan hemfärd!
Sista bilden med gänget innan hemfärd!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

  • Susanne » Nu kör vi !:  ”Grattis till nya utmaningar!!⭐️⭐️⭐️Lycka till! Hoppas kunna komma ner och träffa..”

  • Charloo » Nu kör vi !:  ”Ni är fantastiska❣️Kram på er❣️”

  • Lena G » Nu kör vi !:  ”Ska bli kul att komma dit o fika”

  • Era första gäster » Majas torsdagstankar...:  ”Hej! Kul att läsa om Ert äventyr och dina personliga tankar. Hoppas många blir ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln