Välsignat och klart!

Nedanför de bedjande munkarna, Janaka, Ubbe och rörmokaren?! Nedanför de bedjande munkarna, Janaka, Ubbe och rörmokaren?!

Exakt 6 månader efter att vi rest från Sverige var det nu dags för munkar på Sri Lanka att välsigna vårt hotellbygge i Hikkaduwa. Känns helt overkligt!

Men idag var det så dags, 06.32, vänd mot öster, slog Ubbe ner den första pålen. 07.20 började han att gräva. Strax efter 9.00 anlände så två munkar som fick sitta på platsstolar insvepta i vita lakan och placerade i skuggan och där började de mässa och be. Janaka, Ubbe och rörmokaren?! fick sitta på marken nedanför och bli välsignade. Exakt 9.44 fick Ubbe gräva ner en ihålig sten i marken med ris, olja, kryddor och låtsaspengaroch jag fick tända en eld för att värma på gröt. Därefter var det dags för oss att bli välsignade med en vit tråd runt handleden och då fick vi också lämna över te till munkarna för att dricka(i värmen!).

Hela ceremonin avslutades med ett lankesiskt smörgåsbord med ris, chilipasta, kokt fisk och Buttercake och bananer. Så alla, både gäster och arbetare tog för sig av all mat! Viktigt att inte glömma att lämna över två flaskor Arrack och Coka cola till både arkitekten och arbetarna som belöning för arbetet som gjorts och som ska göras! Hmmmm...

Vilken otrolig process men väldigt fint också med tanke på att allting görs för att det ska gå bra, att man ska få lycka, hälsa och välstånd. Både ägare och byggarbetare är involverade i ceremonin och gör det tillsammans. Känner oss otroligt priviligerade att få vara med om detta! Och nu är det "bara" resten kvar...
 

Väntar på att gröten ska koka.
Väntar på att gröten ska koka.
Då var jag välsignad!
Bara att hugga in på det lankesiska smörgåsbordet.
Bara att hugga in på det lankesiska smörgåsbordet.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Farmor o Farfar » Pusselbitar från Facebook:  ”Tänk så glad Pippi blir när ni kommer ner. Hoppas hon känner igen er. Lycka till..”

  • Eva Marie Dahlstedt » Pusselbitar från Facebook:  ”Jag blev så glad då jag läste att ni tog hand om en gatuhund i Sri Lanka. Där fi..”

  • Susanne » Pusselbitar från Facebook:  ”Så bra för er att få den charmiga Pippis historia. Klappade henne i febr. när vi..”

  • Mia » Pusselbitar från Facebook:  ”Så fin hon är lilla Pippi. Vi hade äran att träffa henne i februari när vi bodde..”

  • Annelie » Pusselbitar från Facebook:  ”Tänk att ni valde varandra. Vilken solskenshistoria”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln