Örtmediciner och klänningstips

Morgonens och morgondagens dos både morgon och kväll.

Redan innan frukost denna morgon fick Stina sina auyrvediska örtmediciner. Ett avkok på örter(som kokat mer än en timme, ett svart piller samt en kräm som gjordes av örter, ingefärsjuice och honung). Krämen skulle läggas på tungan och därefter upp i gommen och sedan sväljas. Det andra skulle drickas och sväljas. Kan inte riktigt beskriva Stinas grimaser denna morgon, men hon är tapper den lilla damen!

Sedan kom doktor Prasanga för att börja med de externa behandlingarna, först huvudmassage(rejäl volym på Stinas hår blev det), sedan daska lätt med ångade varma örtpåsar runt öronen och därefter skulle hon ånga in ett kokande örtbad. Utmaningen efteråt var förstås att få bort den otroliga mängd olja som doktorn masserade Stina med, eftersom att vi inte hade något varmvatten i huset, just nu, eftersom att pumpen är sönder.

Jag har fått ganska många förfrågningar gällande mina klänningar i teveserien, både via bloggen och via SVT och det känns förstås väldigt smickrande. Så här kommer nu veckans klänningstips;) Den hallonröda klänningen som jag hade i serien är av märket Prana och är helt ljuvlig! Lätt och sval, helt skrynkelfri och dessutom med inbyggd bh, oerhört smidig tycker jag, som är både lat och varm av mig! Har hittat den på Outnorth, klicka här för att hitta dit. Otroligt skönt och praktiskt med klänningar i den här värmen! Och nu har det minsann ryktats här nere att våren kommit till Sverige! Åhh, vilken härlig tid, krispigt och grönt! Kanske dags att skaffa en ny fin vårklänning då;)

Dags att andas in kokta örter.
Dags att andas in kokta örter.
Kul att leka modell med en av mina favvoklänningar:)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Farmor o Farfar » Pusselbitar från Facebook:  ”Tänk så glad Pippi blir när ni kommer ner. Hoppas hon känner igen er. Lycka till..”

  • Eva Marie Dahlstedt » Pusselbitar från Facebook:  ”Jag blev så glad då jag läste att ni tog hand om en gatuhund i Sri Lanka. Där fi..”

  • Susanne » Pusselbitar från Facebook:  ”Så bra för er att få den charmiga Pippis historia. Klappade henne i febr. när vi..”

  • Mia » Pusselbitar från Facebook:  ”Så fin hon är lilla Pippi. Vi hade äran att träffa henne i februari när vi bodde..”

  • Annelie » Pusselbitar från Facebook:  ”Tänk att ni valde varandra. Vilken solskenshistoria”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln