Äntligen regn och lyckat bak

Regnet det bara öser ner... Regnet det bara öser ner...

Åhhh, vad alla har väntat och vad alla har pratat om detta...regn! Så nu äntligen var det dags för ett riktigt lankesiskt ösregn!  Så mysigt och välbehövligt! Både människor, djur och växter tycktes stanna upp och vända sig mot de friska dropparna. Vilken fröjd! Så nu kanske vi kan få behålla strömmen ett tag till under dagarna. Inget vatten i vattenreservoarerna - ingen ström! Därför behöver regeringen emellanåt stänga av strömmen för att spara....Så är det här!
 

Idag gjorde jag så mitt andra försök med brödmixen från IKEA, som är den sista! Sedan får jag ge mig på mjölblandningarna som jag skickats hit från gulliga Annika och Åsa. Denna gång gjorde jag helt annorlunda! Hällde i en hel påse extra jäst och rumstempererat vatten. En annan sak som jag provade var att ha en sten i ugnen. Körde 250 grader undervärme en kvart sådär och sedan när brödet åkte in så körde jag bara övervärme. Döm om min förvåning, först när brödet jäste och sedan när det kom ut, så såg det precis ut som på bilden. Ett mirakel i Hikkaduwa! Jag kan tydligen baka bröd(idag i alla fall)!! Tjejerna åt med stor glädje, Ubbe var lite mer försiktig;)

På kvällen började tjejerna smida planer över morgondagens skoldag som faktiskt är 1 APRIL! Så det inhandlades chokladrulltårta som preparerades med majonnäs och chili. Riktigt ondskefullt men väldigt roligt! Håll nu tummarna för att ungdomarna i skolan inte misstänker något så kan det nog bli en rolig bild eller film som underhållning i morgondagens blogg:)

Ett lyckat?!? brödbak.
Ett lyckat?!? brödbak.
Här smids det planer med majonnäs och chili...

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln