Gott nytt år!

Den 13 och 14 april stannar hela Sri Lanka och det firas nyår(Avurudu) både av buddhistiska singaleser och tamilska hinduer. Inget annat land i världen firar denna högtid, som är ett firande av skördetiden och då landet "blommar" som mest. Imorgon den 13 startar festligheterna och exakta klockslag finns att följa så att allt blir gjort på rätt tid enligt stjärnorna. Klockan 13.00 tänder man fyrverkerier och klockan 19.30 börjar alla att tillaga maten. De unga erbjuder betel(ett milt rödaktigt stimulerande palmblad) till de äldre syskonen och föräldrar för att visa respekt. Alla köper nya kläder inför nyår och hela huset ska pyntas med nya gardiner, kuddar och städas. Det har varit en febril aktivitet fram tills nu i Hikkaduwa och trängsel i hela byn, och imorgon är allt stängt och igenbommat!

Förutom att vi bygger hotell försöker vi ju också göra en insats härnere för människor som inte har det så bra som vi har det, och nu vill vi gärna försöka hjälpa ,"Ananasdamen", Shanti, till ett bättre liv. Shanti säljer ananas på stranden och har alltid ett leende, även om hon endast har två tänder i munnen. När vi väl började prata med henne kom det fram att hon är ensamstående med fyra barn och endast 45 år gammal. Har aldrig själv gått i skolan och kan varken läsa eller skriva. Hon bor dessutom i ett väldigt dåligt hus. Så vår vän Anna har nu öppnat en fond där man donera en slant för att hjälpa Shanti att få ett bättre hus. Har ni en liten slant över så donera gärna den till Shanti. Klicka på bilden nedan så kommer ni till sidan. Vi kommer att göra allt vi kan för att hjälpa henne och hennes barn till ett bättre liv! Tack!

Shanti och hennes dåliga hus.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Farmor o Farfar » Pusselbitar från Facebook:  ”Tänk så glad Pippi blir när ni kommer ner. Hoppas hon känner igen er. Lycka till..”

  • Eva Marie Dahlstedt » Pusselbitar från Facebook:  ”Jag blev så glad då jag läste att ni tog hand om en gatuhund i Sri Lanka. Där fi..”

  • Susanne » Pusselbitar från Facebook:  ”Så bra för er att få den charmiga Pippis historia. Klappade henne i febr. när vi..”

  • Mia » Pusselbitar från Facebook:  ”Så fin hon är lilla Pippi. Vi hade äran att träffa henne i februari när vi bodde..”

  • Annelie » Pusselbitar från Facebook:  ”Tänk att ni valde varandra. Vilken solskenshistoria”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln