Tävlingar och godis

Ledarna i cykelloppet, fullständigt omringad av motorcyklister... Ledarna i cykelloppet, fullständigt omringad av motorcyklister...

De lankesiska nyårsfestligheterna fortsätter tydligen i ett par dagar till. Idag var det cykellopp utanför Hikkaduwa åt båda hållen, samtidigt, mer kaos i trafiken än vanligt alltså;) Tydligen ska motorcyklister slänga vatten på cyklisterna när de tävlar, så det var en väldans massa motorcyklar överallt, betydligt fler än cyklister:)

Sedan var vi inbjudna till en cricketmatch där Janaka var med och spelade. Hmmm, ja, vad ska man säga om spelet...förstår ingenting och enormt långsamt!!! Men att Janakas lag förlorade förstod vi! och vi som enda västerlänningar blev mottagna som kungar, fick sitta på bästa plaststolarna i lagets egen lilla "loge". Vilken upplevelse!

Tydligen är det också så att på det lankesiska nyåret så ger man gåvor till varandra. Vår söta "fruktfamilj", som säljer frukt till oss hade plockat ihop lite lankesiska godsaker till oss. Men herregud, vad gulligt! Dessutom kom fina Jajante, vår trädgårdsdam med frukt och godis också. Nu har vi satt Maja på uppdraget att baka små kladdkakor så att vi kan ge något tillbaka. Vad glad man bli när man får något av en människa som man absolut inte förväntar sig. Det är verkligen så, att små saker i livet kan göra så mycket...

Bästa platsen...till oss!
Lite olika lankesiska godisar.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Susanne » Nu kör vi !:  ”Grattis till nya utmaningar!!⭐️⭐️⭐️Lycka till! Hoppas kunna komma ner och träffa..”

  • Charloo » Nu kör vi !:  ”Ni är fantastiska❣️Kram på er❣️”

  • Lena G » Nu kör vi !:  ”Ska bli kul att komma dit o fika”

  • Era första gäster » Majas torsdagstankar...:  ”Hej! Kul att läsa om Ert äventyr och dina personliga tankar. Hoppas många blir ..”

  • Loulou Andersson » Majas torsdagstankar...:  ”Hej. Förstår Dig..det var så häftigt när vi var o hälsade på i Ert fina hotell. ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln