Prototyp och kokosnötter

Jakten fortsätter på möbler till hotellet. Efter att vi hittat en designtidning med en häftig rottingsstol bestämde vi oss för att putsa lite på den och se om vi kan få den gjord här på Sri Lanka. Så tillsammans med vår vän Sarath och hans Tuk-tuk åkte vi till "rottingmannen" på vägen till Galle. Jo, men visst efter våra ritningar och lite frågor och mått så kunde han absolut tänka sig att göra en prototyp. Mycket spännande...får se vad det blir av det hela. Kanske att även Sverige är intresserade av denna coola stol när den är färdig...håll tummarna;)

När vi kom hem till Babelena house hade vi fått besök av vår alltiallo och en "kokosnötsplockare". Hmm, ja en "kokosnötsplockare" som alltså hasar sig upp i plamerna och sedan lite tjusigt hugger ner kokosnötter och lite stora blad m.m. för att de inte ska ramla ner och ta död på någon förbipasserande. Palmen i  vår trädgård mätte 16,8 meter(Ubbe har förstås en laseravståndsmätare, som snälla Janne plockat med sig från Sverige) men det var inget störra problem. Han hasade sig upp, släppte ner en ansenlig mängd kokosnötter m.m. och sedan hasade han sig ner. Som tur var hände inga mer spännande saker, på vägen, så att säga. Belöningen för två palmer i vår trädgård var 1000 rupees, 60 kronor. Hoppas att han hade en rejäl livförsäkring för den timlönen;)

Här gäller det att hålla ordning på armar och ben!
Här gäller det att hålla ordning på armar och ben!
Nu har vi gott om många och STORA kokosnötter!!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln