Prototyp och kokosnötter

Jakten fortsätter på möbler till hotellet. Efter att vi hittat en designtidning med en häftig rottingsstol bestämde vi oss för att putsa lite på den och se om vi kan få den gjord här på Sri Lanka. Så tillsammans med vår vän Sarath och hans Tuk-tuk åkte vi till "rottingmannen" på vägen till Galle. Jo, men visst efter våra ritningar och lite frågor och mått så kunde han absolut tänka sig att göra en prototyp. Mycket spännande...får se vad det blir av det hela. Kanske att även Sverige är intresserade av denna coola stol när den är färdig...håll tummarna;)

När vi kom hem till Babelena house hade vi fått besök av vår alltiallo och en "kokosnötsplockare". Hmm, ja en "kokosnötsplockare" som alltså hasar sig upp i plamerna och sedan lite tjusigt hugger ner kokosnötter och lite stora blad m.m. för att de inte ska ramla ner och ta död på någon förbipasserande. Palmen i  vår trädgård mätte 16,8 meter(Ubbe har förstås en laseravståndsmätare, som snälla Janne plockat med sig från Sverige) men det var inget störra problem. Han hasade sig upp, släppte ner en ansenlig mängd kokosnötter m.m. och sedan hasade han sig ner. Som tur var hände inga mer spännande saker, på vägen, så att säga. Belöningen för två palmer i vår trädgård var 1000 rupees, 60 kronor. Hoppas att han hade en rejäl livförsäkring för den timlönen;)

Här gäller det att hålla ordning på armar och ben!
Här gäller det att hålla ordning på armar och ben!
Nu har vi gott om många och STORA kokosnötter!!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Era första gäster » Majas torsdagstankar...:  ”Hej! Kul att läsa om Ert äventyr och dina personliga tankar. Hoppas många blir ..”

  • Loulou Andersson » Majas torsdagstankar...:  ”Hej. Förstår Dig..det var så häftigt när vi var o hälsade på i Ert fina hotell. ..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Så fint och målande du skriver om er tid där borta.”

  • Paula » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja! Så fint skrivet! Det kommer nog alltid vara så att man tittar tillbaka..”

  • Camilla » Rapport från en skoltrött 19-åring:  ”Du är så himla vettig i vad du skriver! Håller med dig i allt! Lycka till under ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln