Jakt på snickare och projektuppstart

En snickare i Hikkaduwa... En snickare i Hikkaduwa...

Idag var vi hos en snickare(har varit där tidigare angående sängarna) men det kändes som att han inte riktigt var intresserad av våra idéer för möbler och dessutom gav han oss riktigt dyra priser... Så jakten går vidare! Det känns som att många snickare här vill göra som de alltid har gjort och inte är så värst intresserade av nya tankar. Hmm, vi får se, imorgon jagar vi vidare!

Idag har vi också startat upp projekt "Shantis hus". Vi har pratat med hantverkaren som ansvarar för att bygga hennes hus. Sammanlagt har vår vän Anna från Bryssel lyckats samla ihop 4000 euro så i helgen ska Shanti flytta ut och de ska börja riva det skruttiga huset. Otroligt spännande att följa detta projekt! Det gäller att hålla i pengarna så att pengarna räcker till både fönster och tak när det är färdigt. Alla vill tjäna pengar, även här i Hikkaduwa:)

Efter att vi nu har varit här i drygt 8 månader har även vi kommit på nyttan med att ständigt gå runt med ett paraply. Är det soligt och hett som det är nu så är det perfekt att alltid bära medsig  sin egna skugga och blir det ösregn  som det snart kommer att bli så är man skyddad även för det. Så när tjejerna idag skulle gå ner till vägen för att ge hundarna lite köttrester så tog de förstås med sig ett paraply för att undvika den värsta värmen. Tänk om man skulle gå runt med det i Sverige under julimånad!!!! Många skratt skulle det bli! Tänk att det är så olika sätt att tänka i olika delar av världen. Väldigt nyttigt att faktiskt uppleva en andra sida av myntet!

Genomgång av planen för att bygga nytt hus till Shanti.
Inte så dumt med paraply för skuggan, precis som lankeserna gör;)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln