Urk...salongsbesök

Ganska fräsch salong skulle jag säga! Ganska fräsch salong skulle jag säga!

 Efter en date med Majas lärare på skolan drog vi vidare till Galle. Vi hade bestämt att tjejerna med en Tuk-tuk skulle möta upp där efter skolan. Så under tiden de avverkade sin sista lektion passade vi på att diskutera varmvattenberedare:( på ett företag och sedan gjorde jag slag i saken och äntligen tog mod till mig och gick in på en frisörsalong...jättestressad, kan jag lova, men ser håret ut som ett mindre fågelbo finns det faktiskt ingen återvändo, det kan inte bli värre...eller? Tog drygt 15 minuter att klippa mig och lika långt tid att blåsa det till frisyr "slickat-hår-platt- på- huvudet". Nja, inte riktigt min modell kan man väl lugnt säga, men här gillar de platt och rakt!

Lankeserna generellt är ett väldigt ärligt folk och sällan ser man en lankes visa sina känslor. Inte vet jag om de är känslokalla, men många gånger får man kommentarer från en lankes som är väldigt ärliga förvisso, men kanske inte helt nödvändiga, om man kan uttrycka det så. Under min lilla klippning var frisörskans första kommentar - Är det en finne du har på näsan? Jo, jag tackar, har INTE missat den röda bölden precis på toppen av näsan!! Dessutom hann hon med att skaka huvudet oroligt över mitt blekta, slitna hår. Som om inte det vore nog så var hon bara tvungen att poängtera att jag har en hel del gråa hårstrå på huvudet. Hmmm, ja, inte kände jag mig direkt attraktiv när jag gick därifrån, men definitivt var håret i bättre form än tidigare, även om klippränderna i håret därbak var tydliga. Nu är det rufsvarianten, MED gråa hårstrå! som gäller tills jag återser min kära frissa i Svedala!

En liten fika med familjen och några tröstande ord var precis vad jag behövde efter det salongsbesöket! Ser inte framemot nästa besök, för det lär bli flera framöver, dessvärre:( Håret måste definitivt klippas...

Modell platt och slickat och med en finne på näsan! Lovely!
Lite tröst med en gofika på Pedlars Inn!
Lite tröst med en gofika på Pedlars Inn!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Farmor o Farfar » Pusselbitar från Facebook:  ”Tänk så glad Pippi blir när ni kommer ner. Hoppas hon känner igen er. Lycka till..”

  • Eva Marie Dahlstedt » Pusselbitar från Facebook:  ”Jag blev så glad då jag läste att ni tog hand om en gatuhund i Sri Lanka. Där fi..”

  • Susanne » Pusselbitar från Facebook:  ”Så bra för er att få den charmiga Pippis historia. Klappade henne i febr. när vi..”

  • Mia » Pusselbitar från Facebook:  ”Så fin hon är lilla Pippi. Vi hade äran att träffa henne i februari när vi bodde..”

  • Annelie » Pusselbitar från Facebook:  ”Tänk att ni valde varandra. Vilken solskenshistoria”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln