Urk...salongsbesök

Ganska fräsch salong skulle jag säga! Ganska fräsch salong skulle jag säga!

 Efter en date med Majas lärare på skolan drog vi vidare till Galle. Vi hade bestämt att tjejerna med en Tuk-tuk skulle möta upp där efter skolan. Så under tiden de avverkade sin sista lektion passade vi på att diskutera varmvattenberedare:( på ett företag och sedan gjorde jag slag i saken och äntligen tog mod till mig och gick in på en frisörsalong...jättestressad, kan jag lova, men ser håret ut som ett mindre fågelbo finns det faktiskt ingen återvändo, det kan inte bli värre...eller? Tog drygt 15 minuter att klippa mig och lika långt tid att blåsa det till frisyr "slickat-hår-platt- på- huvudet". Nja, inte riktigt min modell kan man väl lugnt säga, men här gillar de platt och rakt!

Lankeserna generellt är ett väldigt ärligt folk och sällan ser man en lankes visa sina känslor. Inte vet jag om de är känslokalla, men många gånger får man kommentarer från en lankes som är väldigt ärliga förvisso, men kanske inte helt nödvändiga, om man kan uttrycka det så. Under min lilla klippning var frisörskans första kommentar - Är det en finne du har på näsan? Jo, jag tackar, har INTE missat den röda bölden precis på toppen av näsan!! Dessutom hann hon med att skaka huvudet oroligt över mitt blekta, slitna hår. Som om inte det vore nog så var hon bara tvungen att poängtera att jag har en hel del gråa hårstrå på huvudet. Hmmm, ja, inte kände jag mig direkt attraktiv när jag gick därifrån, men definitivt var håret i bättre form än tidigare, även om klippränderna i håret därbak var tydliga. Nu är det rufsvarianten, MED gråa hårstrå! som gäller tills jag återser min kära frissa i Svedala!

En liten fika med familjen och några tröstande ord var precis vad jag behövde efter det salongsbesöket! Ser inte framemot nästa besök, för det lär bli flera framöver, dessvärre:( Håret måste definitivt klippas...

Modell platt och slickat och med en finne på näsan! Lovely!
Lite tröst med en gofika på Pedlars Inn!
Lite tröst med en gofika på Pedlars Inn!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln