Lankesisk arborist och en läckerbit till lampa

Mitt i bilden sitter där faktiskt en människa! Kanske en 8-10 meter upp i gungande träd! Mitt i bilden sitter där faktiskt en människa! Kanske en 8-10 meter upp i gungande träd!

Idag när jag sträckte mig i sängen med en bok efter att tjejerna åkt till skolan och Ubbe dragit ner till bygget, blev jag helt plötsligt avbruten av en motorsåg som drog igång precis utanför sovrummet...kändes det som. Tittade ut med mitt sömniga tryne och vad fick jag se, jo en liten kille som satt i trädet precis utanför vår mur. Lite förvånad! Tydligen var det dags för operation trädröjning på ödestomten bredvid vår. Då använder man sig förstås av en lankesisk arborist(enligt Wikipedia, en person som vårdar träd och arbetar för att de ska vara säkra, vackra och problemfria m.m.). Kanske inte en betydelse som helt stämmer in här;)
Här är det en person som barfota klättrar upp i trädet, med en yxa hängades i t-shirten i nacken, har med sig ett rep, inte för sin egen säkerhet förstås utan för att kunna dra ner trädet på rätt ställe. Med lite hjälp av yxan, en motorsåg och lite god vilja fäller de sedan trädet med en imponerande träffsäkerhet måste jag säga. Och som tur är utan några större fallolyckor eller avsågade ben. Men jag kan försäkra att det var inte så att jag gick tillbaka till min säng för att i lugn och ro läsa vidare i min bok. Nej, det var betydligt mycket mer spännande ute i vår trädgård!

Ramlade över en riktig snygging till lampa idag. Vad tror ni om den här lilla läckerbiten i  receptionen på hotellet? Man slutar aldrig förvånas över märkliga lampor här. Desto mer glitter och bling på lampan desto dyrare;) Fascinerande och ganska ful skulle jag nog säga...

Kanske ändå inte en lampa i vår stil;)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Farmor o Farfar » Pusselbitar från Facebook:  ”Tänk så glad Pippi blir när ni kommer ner. Hoppas hon känner igen er. Lycka till..”

  • Eva Marie Dahlstedt » Pusselbitar från Facebook:  ”Jag blev så glad då jag läste att ni tog hand om en gatuhund i Sri Lanka. Där fi..”

  • Susanne » Pusselbitar från Facebook:  ”Så bra för er att få den charmiga Pippis historia. Klappade henne i febr. när vi..”

  • Mia » Pusselbitar från Facebook:  ”Så fin hon är lilla Pippi. Vi hade äran att träffa henne i februari när vi bodde..”

  • Annelie » Pusselbitar från Facebook:  ”Tänk att ni valde varandra. Vilken solskenshistoria”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln