Plastpåsekrukor och Tuk-tuk

Lite annorlunda krukor gjorda av återvunna plastpåsar. Lite annorlunda krukor gjorda av återvunna plastpåsar.

Har nu efter en hel del teori och idogt övande fått färdigt två riktigt snygga virkade "krukor" av återvunna plastpåsar(tycker jag själv) samt med innerkruka av gamla vattenflaskor. Kan också träs över en gammal kruka. Vad tror ni om dessa, är det något som folk/ni skulle kunna tänka er att köpa för en sisådär 250-300 kronor? Lätta att packa ner i en väska och dessutom väger de väldigt lite. Tanken är att de ska produceras här av ensamstående fattiga kvinnor och att en del av vinsten ska gå tillbaka till välgörande ändamål i Hikkaduwa. Hur låter det? Någon som vill beställa;) Vi kommer inom kort att starta upp ett spännande samarbete med en norsk hjälporganisation härnere. Men det samarbetet skriver jag om i en helt annan blogg, en annan dag;)

Nu har vi börjat vår lilla planering för ett inköp av en Tuk-tuk... Det är nästan helt omöjligt att ta sig någonstans utan en Tuk-tuk där vi får plats hela familjen. Så nu är det dags, kosta vad det kosta vill!!! Vi känner oss helt isolerade emellanåt, och eftersom att nu tjejerna ska vara lediga i mer än 6 veckor under lågsäsong så måste vi helt enkelt kunna göra små dagsutflykter under lovet, annars blir det alldeles för långsamt! Så idag har vi skickat in ansökan om internationellt körkort med både foto och kopior på våra svenska körkort. Se upp på vägarna, alla lankeser, för snart kommer vi i vår egna Tuk-tuk!

På tal om återvinning så kör vi ett återvunnet foto med coolingen Ubbe sittandes i våra kompisars Tuk-tuk. Dessutom ett stort grattis till syster Bettan idag på hennes födelsedag, puss!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln