Operation kök

Ingen snygging till köttbullerullare men väldigt goda köttbullar blev det! Ingen snygging till köttbullerullare men väldigt goda köttbullar blev det!

Efter dagens yoga var det kökstjänst som gällde för mig. Att rulla och steka cirka 150 stycken köttbullar tar en stund och är framförallt väldigt varmt. Här steker vi köttbullar i underkläder, inga krusiduller eller "snyggefasoner"! Men, supernöjd med resultatet, riktigt goda smakrika köttbullar, känns lovande inför midsommar!


Efter att tjejerna kom hem från skolan idag så var hela familjen tämligen godissugen, så som det bara kan vara ibland. Då bestämde vi oss för att nalla av senaste godisleveransen från syster och Sverige. Ja, efter 3 veckors leverans i värmen ser ju inte riktigt godiset ut som man är van vid. Men goda och ganska ovanliga kombinationer kan det bli när godiset liksom har "smält samman". Det var supersmaskigt, även om det inte var så tjusigt!

Maja fick avsluta med kvällspasset i köket eftersom hon erbjudit sig att göra små kladdkakor till efterrätt till midsommarfesten på fredag. Smaskens! Eftersom att det blev en liten miss under första försöket(glömde smör och konstigt vaniljsocker) blev det en akututryckning till affären innan stackars Maja fick gå igång med sats nummer 2. Som blev väldigt god! Underbart att lite är förberett och klart! Man vill ju umgås så mycket som möjligt med gästerna på fredag, dansa grodorna och bara njuta av en lankesisk midsommar...det händer inte så ofta;)

Svenskt före detta lösgodis! Smakar toppen ändå;)
Svenskt före detta lösgodis! Smakar toppen ändå;)
Efter andra försöket...en glad Maja!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Era första gäster » Majas torsdagstankar...:  ”Hej! Kul att läsa om Ert äventyr och dina personliga tankar. Hoppas många blir ..”

  • Loulou Andersson » Majas torsdagstankar...:  ”Hej. Förstår Dig..det var så häftigt när vi var o hälsade på i Ert fina hotell. ..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Så fint och målande du skriver om er tid där borta.”

  • Paula » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja! Så fint skrivet! Det kommer nog alltid vara så att man tittar tillbaka..”

  • Camilla » Rapport från en skoltrött 19-åring:  ”Du är så himla vettig i vad du skriver! Håller med dig i allt! Lycka till under ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln