Vår affärsidé, sponsring och filmvisning

Vår dröm! Vår dröm!

Just nu vänder vi på varje svensk krona för att förverkliga vår dröm och få Jippie - the villa, precis som vi vill ha det. Vill ni vara med och sponsra vårt projekt så erbjuder vi er logga på vår Tuk-tuk, er logga i vår reception och 20% rabatt på en veckas sammanhängande boende hos oss, samt ett omnämnande på bloggen, beroende på er insats.

Jippi - the villa, kommer i första hand att vända sig mot svenskar och turister från Skandinavien som vill uppleva Sri Lanka och bo på ett familjärt och gemytligt ställe nära havet. Vi vill erbjuda ett hotell som tar tillvara på det bästa som Sri Lanka har att erbjuda och lägga till den unika svenska fingertoppskänslan.

Miljöarbetet på Sri Lanka har dessvärre inte kommit så långt. Därför är det viktigt att vi kan bidra med vårt lilla strå genom att:

  • sopsortera
  • använda solceller till hotellets varmvatten
  • ge gästerna en vattenflaska som de själva kan fylla på via kökets vattenfilter. Vi vill inte   bidra till att öka plastanvändningen genom att varje dag förse hotellgästerna med nya vattenflaskor
  •  i stor utsträckning inreda med design som är gjord av återvunna saker, eller hittade i den vackra naturen  
  • köpa närproducerade varor till hotellet

Inom några år vill vi investera i solenergi så att hotellet kan bli självförsörjande på elektricitet och bygga på en extra våning med ytterligare 4 rum. Sammanlagt räknar vi med att hotellet till slut ska ha 10 rum.

Välgörenhetsarbete ligger oss varmt om hjärtat. Förutom att vi stöttat två husbygge i Hikkaduwa under tiden vi varit här, är välgörenhet något som vi vill fortsätta med genom hotellverksamheten. Vi hoppas kunna inleda ett samarbete med en hjälporganisation i Hikkaduwa för att bidra till det samhälle som vi blivit välkomnade i och som vi nu är en del av. Genom att anställa några lokala kvinnor till hotellet ges några fler tillfälle för familjer att få en fast inkomst.

Vi har en önskan om att kunna erbjuda våra gäster möjligheten till yoga och kanske en periods retreat, framöver. Genom att vi själva fått möjligheten att vara på Sri Lanka, långt ifrån stress och med återkommande yoga, inser vi att det är en välbehövlig energikick som många önskar. Vi jobbar vidare med detta! Dessutom kommer vi att ha möjligheten att erbjuda ayurvediska behandlingar till våra gäster.

Hur tänker vi framtiden? Den första säsongen kommer vi att säkerställa att hotellet blir precis som vi vill ha det med bygge, inredning och service. Under denna period kommer vi också att lära upp personalen. Kommande säsonger kommer vi troligtvis att åka ner hit i skift för att kunna bibehålla kvalitén. Vår lokala partner, Janaka, som har hotellet bredvid Jippie – the villa, (har 9,6 av 10 i betyg på booking.com) kommer också att driva vårt hotell när vi inte är på plats. Dessutom ser vi en möjlighet framöver att ge svenska familjer/ungdomar chansen till ett eget litet äventyr och sköta hotellet under en säsong, om det finns intresse.

Vill du komma och bo hos oss, vi öppnar 1 december, eller har du andra idéer/tankar som du tycker att vi missat, hör av dig!

Idag bjuder vi på ett skrattfylld film från gårdagens internationella midsommar med hoppande grodor och roliga snapssånger! Håll tillgodo;) Klicka på bilden nedan!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln