Röjning och fabriksbesök

Avlastning av gamla saker för ny användning! Avlastning av gamla saker för ny användning!

Efter att vi frågat Sean, husägaren, så har vi nu rensat ute lite ur förråden på Babelena house. En del otippade saker hittade vi, bland annat en plastjulgran, resväska, fiskespö, uppblåsbar pool m.m. Gott för att oss att få lite mer plats och extra kul att vi fick lova att skänka allt till NewUse (klicka om du vill se deras hemsida), den nya välgörenhetsorganisationen, som våra norska vänner och en lankes just startat upp. De har en second-hand-affär i Hikkaduwa, både för turister och de lokala. Framöver hoppas de på att kunna starta upp lite producering av diverse saker för att kunna skänka mer till behövande och samtidigt ge jobb till arbetslösa. Mycket bra initiativ, som vi hoppas kunna stödja även i framtiden! Heja!
 

Under eftermiddagen hittade vi en kokos-nöts-matts-fabrik, smaka på det ordet;) En fabrik i Galle som gör coola dörrmattor och mattor på metervara av just kokos. Värsta vävmaskinen därinne med dryga 20-talet "nystan" av enorma kokosnötsrep. Imponerande! Vilka fina saker och väldigt fin kvalité. Otroligt kul att se att de använder sina naturtillgångar på ett bra sätt. Klurar på om det skulle vara något att ha strax utanför poolkanten att gå på. Vad tror ni om det? Eller är det bättre att köra på gräs? Ubbe och jag diskuterar fram och tillbaka....det är ju en del att diskutera emellanåt:)

En ganska rejäl vävmaskin, utan att överdriva;)
En ganska rejäl vävmaskin, utan att överdriva;)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Det är en ära för oss att så många följer vår  blogg och tack för fin respons och klokskap. Nu har vi gjort över 300 blogginlägg och allting görs ideellt. Vill du visa din uppskattning så swisha gärna en liten slant till +4670 5817770
Stort tack!
Tack till Sofie som tipsade om detta;)

Bra flygbolag som flyger till Sri Lanka, klicka på annonsen nedan för att komma till deras sida, samtidigt får jag en slant för ditt klick, påverkar inte priset.

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln