En oljad Groda, lösviktsskruv, härliga tyger och en skön lärare

Idag lämnade vi vår lilla Groda på service. Redan har vi kört nästan 65 mil och då är det dags för första servicen. Världens lilla sötaste verkstad hittade vi här i Hikka och killen som ägde den hade både tidningar och stolar för besökarna. Dessutom hade han hängt upp skyltar i taket så att alla skulle förstå att här är det "Working base" och här är det "Washing area". Överraskande nog förstod han knappt ett ord engelska när vi pratade med honom!
 

Söta farbrorn fick räkna en del spik som sedan virades in i tidningspapper, förstås! Söta farbrorn fick räkna en del spik som sedan virades in i tidningspapper, förstås!

Grodan nyservad och oljad(i princip överallt, för så gör de här i rostandets Mecka) gick förstås som en oljad blixt till Galle som var dagens utflykt...igen! Glada pappa Urban fick åka till en järnhandel och köpa skruv i lösvikt(4 rupees för en skruv) samt en slipmaskin och nöjda mamma Carin gick till en tygaffär och köpte finaste tygerna till kuddar och dynor för hotellet.

Kolla in de ljuvliga färgerna! Kolla in de ljuvliga färgerna!

Hittade de vackraste tygerna med de allra härligaste färgerna i tjockt bomullstyg. Såååå nöjd!

Barnen fick sitt lystmäte när vi åt en sen lunch med deras lärare;) Faktum är att vi, hela familjen, gillar den sköna läraren Mr Curtis på skolan och han är en härlig person på alla sätt och vis. Tror att det är ömsesidigt eftersom att han faktiskt föreslog en träff. Tänk er situationen om man skulle luncha med sin lärare under ett lov i Sverige. Högst konstigt och kanske/antagligen skulle det hamna i fjäskfacket!!!! Men här är det helt annorlunda och vi umgås med både lärare och rektor på skolan precis som med vem som helst och det känns bara väldigt, väldigt trevligt! Inte så noga med åldrar och titlar här inte!

Sköna Mr Curtis med brudar...

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Farmor o Farfar » Pusselbitar från Facebook:  ”Tänk så glad Pippi blir när ni kommer ner. Hoppas hon känner igen er. Lycka till..”

  • Eva Marie Dahlstedt » Pusselbitar från Facebook:  ”Jag blev så glad då jag läste att ni tog hand om en gatuhund i Sri Lanka. Där fi..”

  • Susanne » Pusselbitar från Facebook:  ”Så bra för er att få den charmiga Pippis historia. Klappade henne i febr. när vi..”

  • Mia » Pusselbitar från Facebook:  ”Så fin hon är lilla Pippi. Vi hade äran att träffa henne i februari när vi bodde..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln