Lunch, däck och fynd hos New Use

Galle var det idag ja! Vi köpte ful-klädgalgar till oss själva, de fina kanelgalgarna är ju förstås bara till gästerna:) Idag slog vi till med en god lunch när vi ändå var i Galle hela familjen. Favvostället är numera Pedlars Inn, med grym service, väldigt god mat, sköna soffor att sträcka ut i och sval inomhusmiljö.

Många däck blev det... Många däck blev det...

Eftersom att vi fick med oss 9 stycken gamla Tuk-tuk-däck hem, från en däckförsäljare, så fick Maja och Stina ta bussen, vilket de nog vara ganska glada över. En egen stund ute på sta´n för tjejerna blev det ju då. De passade på att köpa ett gäng nya filmer för en sisådär 6 kronor per film. Riktigt bra pris...då filmkvaliten är bra, inte alltid helt säkert;(
Däckförsäljaren var över sig glad för att lämna bort sina gamla däck till dessa "dumma" turister och dessutom fick han ju en slant också(30 kronor, överkomligt, tyckte vi)!

New Use (klicka om du vill se hemsidan) heter den nya organisationen som startades upp för några månader sedan här, av ett gäng sköna norrmän och en lankes. Numera har de en fin lokal i centrala Hikka där ett berg av kläder har blivit skänkta av generösa människor runt om i världen. Så idag tyckte hela familjen att det var läge för att kolla igenom plaggen, kanske kunde vi fynda något kul och ta med oss hem! Jajamen, inte så svårt när man efter drygt 12 månader här är ganska svältfödd på nya kläder(dock inte tjejerna som blivit överrösta med fina små linnen och shorts från Sverige). Jag hittade till min stora glädje en liten topp och en klänning, som efter några stygn blir jättefin. Maja fyndade en cool bikini.  Dubbelt så kul att shoppa när man köper begagnat och dessutom när pengarna går tillbaka till människor som faktiskt behöver hjälp här i Hikkaduwa. Alla ni som planerar att komma hit, ta gärna med er ett gäng gamla kläder och skänk till dessa eldsjälar och organisationen. Det är så lite det handlar om för oss som har det så bra, men så mycket för de här som verkligen behöver ett litet extra bidrag för att vardagen ska bli något lättare. Tack!

Så ser de ut...de norska eldsjälarna!
Top- och
Top- och

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln