Hantverk, fotboll och ett ljuvligt kvällsdopp

Idag kom målarna redan vid 8-tiden. Tidigt för stackars sommarlovsfirande familjen Ternön;) Två målare anlände till Babelena house för att hjälpa till med att slipa och "lacka" galgar och bambupinnar. Gör man inte det här(utan lack är egentligen snyggare tycker jag) så blir sakerna invaderade av träätande  smådjur av diverse sorter...och det vill vi ju inte. Så efter rejäl förstärkning idag blev samtliga galgar "lackade" och en hel del av bambupinnarna. Mycket bra! Bambupinnarna ska användas till stegar för klädhängning.
 

Bra bollträning för lilla fotbollstjejen! Bra bollträning för lilla fotbollstjejen!

Efter att tjejerna suttit bänkade en bra stund framför datorn plockade vi fram badmintonrack och fotboll. Stina behöver verkligen hålla igång fotbollen om hon nu vill fortsätta med det när hon kommer hem...men det är svårt. Här håller inte barnen på med några aktiviteter efter skolan till skillnad från de svenska ungdomarna som är uppbokade varje dag...kanske något mitt emellan hade varit lagom! De lankesiska barnen studerar under långa skoldagar fram till 18 och dessutom pluggar de extra på lördagar. Konkurrensen om universitetsplatserna är stenhård och man får en chans och gör prov under ett par dagar för att kvalificera sig! Otroligt tufft för många barn och föräldrar som måste betala för alla extralektioner, om det ska ha en chans att komma vidare i livet!

Underbara Hikkaduwa och underbara stranden! Trots att det var mulet tog vi en sväng ner till stranden för att leta strandfynd, jag och tjejerna. Så fridfullt med horisonten, vinden och vågorna! Det är detta som är det bästa med Hikkaduwa; stranden och frihetskänslan när man bara är, nere vid strandkanten! Tjejerna drogs med i frihetskänslan tror jag för helt plötsligt ville de bada...med kläderna på...och bara slängde sig ut i vågorna, skrattade och sprang runt. Och det är då man som förälder tar ett steg tillbaka, andas in och bara njuter av att titta på sina glada barn...ett minne att spara i hjärtat för framtiden. Ljuvliga döttrar, tack för att ni är de ni är!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln