Böld i röven och swedish girl power

Stinas favvokillar, Binu och Isak. Stinas favvokillar, Binu och Isak.

Veckodagarna är helt ihopblandade nu när tjejerna har lov. I princip spelar det ingen roll för oss om det är onsdag eller fredag, vi gör lite som vi vill. Härliga känsla! Och idag är det tydligen lördag! Hmmm!

Stina var bokad på en heldag med sina favvokillar från skolan, Isak och Binu. De skulle till Binu, besöka Galle fort och bada! Härliga barn en ålder där de är fulla av energi och fortfarande inte riktigt medvetna om vuxenlivet. De tre musketörerna kallar de sig och jag har förstått att de tre tillsammans kanske inte riktigt är lärarnas favoritelever, som Mr Curtis säger "sometimes they really can be a pain in the ass"(ungefär, ibland kan de vara en riktig böld i röven, nja kanske inte den bästa översättningen;)

Ubbe hade fullt upp och lite till med hotellbygget så det blev jag, Maja och Grodan som drog iväg till Galle för att hämta hem minsta prinsessan. Varje lördag har de "The good market" i Galle. En miljövänlig och ekologisk marknad med möjlighet att just sälja produkter som är ekologiska. Dessvärre är priserna väldigt höga vilket medför att de mest är västerlänningar på plats. Väldigt synd, för tanken är mycket god men försäljningen tar liksom inte fart när priserna ligger på en nivå som inte lankeserna har råd med! Väldigt väldigt synd, för det är dessa initiativ som verkligen behövs på Sri Lanka.

Jag och tjejerna, swedish girl power;) avslutade med en fika på vårt favvoställe, Pedlars In. På hemvägen öppnade sig himlen och vattnet fullständigt vällde ner. Det regnade så mycket så vi fick ta en liten paus i Tuk-tuken vid vägkanten. Detta är en sån härlig stund här när vattnet bara forsar ner och man kan sitta och mysa i värmen under tak. Ser framemot september, det sägs vara en regnig månad. Men man vet ju aldrig, det är ju inte SMHI som spår härnere, för övrigt inte säker på att de skulle göra det bättre;)

Spanar in utbudet på "The good market" i Galle.
Spanar in utbudet på "The good market" i Galle.
Swedish girlpower på Pedlars In.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Farmor o Farfar » Pusselbitar från Facebook:  ”Tänk så glad Pippi blir när ni kommer ner. Hoppas hon känner igen er. Lycka till..”

  • Eva Marie Dahlstedt » Pusselbitar från Facebook:  ”Jag blev så glad då jag läste att ni tog hand om en gatuhund i Sri Lanka. Där fi..”

  • Susanne » Pusselbitar från Facebook:  ”Så bra för er att få den charmiga Pippis historia. Klappade henne i febr. när vi..”

  • Mia » Pusselbitar från Facebook:  ”Så fin hon är lilla Pippi. Vi hade äran att träffa henne i februari när vi bodde..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln