Effektiv, stressig och synnerligen sällsynt

Äntligen en papperspåse, i form av något formulär men ändå...miljövänligt! Jippie! Äntligen en papperspåse, i form av något formulär men ändå...miljövänligt! Jippie!

Redan onsdag och dagarna bara flyger iväg! Det är tusen och åter tusen saker som vi kommer på att vi bara måste ha, som tex bestick, brödrost, kuddar, handdukar och varför inte några gardinstänger med tillhörande urfula ändknoppar i fejkmetall med lite krumelurer på. Ja, det har vi faktiskt köpt! Vi behöver helt enkelt gardinstänger nu och ändknoppar och vad finns det att välja på? Den ena mer krusidullig och "blingig" än den andra. Så vår ändknopp var helt enkelt minst ful, den fick det bli! Återkommer med en ändknoppsbild en annan dag! Idag var det första gången som vi fått våra varor i en papperspåse...inte riktigt en sån som vi har hemma. Men vad gör väl det, den var klart miljövänlig. Heja Sakura i Hikkaduwa!

Ubbe tränar gardinstång. Ubbe tränar gardinstång.

Ubbe tog ett rejält kvällspass idag för att få upp gardinstängerna i lägenheten och herr skräddare har nu lyckats klämma fram en styck gardin, tre återstår till vår lägenhet. Tror faktiskt att han är en fena på att sy, även om han saknar en del andra talanger;) Men sy är ju trots allt det viktigaste för just en...skräddare. Finfina lampor har också kommit på plats, både inom- och utomhus,  även om en pannlampa kom väl till pass för gardinmonteraren!

Jag har mest plockat och fixat i huset, numera också kallat slaget vid  house Babelena under tredje värlskriget. Det ser verkligen ut som ett bombnedslag överallt och det är absolut ingen idé att försöka hålla efter någonting i denna röra och kaos av lådor och ett tusental andra pinaler. Ingen vidare skön känsla i en kontrollmänniskas liv, men nu är det som det är och det blir ju bättre...

Ja ett smärre krig faktiskt!

Ja, så var det då dags för lilla Pippi att få diverse sprutor med bland annat rabiesvaccin. Veterinären upplyste så käckt i telefonen om sina öppettider varpå jag försäkrade väldigt tydligt att han måste komma hit. Vi får aldrig med Pippi till en veterinär, och - jag är inte ens säker på att du kan komma så nära henne så att du kan vaccinera henne. Varpå han skrev ut 8 tabletter som vi skulle proppa i henne för att hon tills veterinärsbesöket skulle bli lite lätt drogad. Rädd och enörad är visserligen denna hund, men någon dumbom är hon inte!! Försökte med än det ena och än det andra i matskålen med resultatet att 8 små vita tabletter låg kvar i skålen. Tillslut fick vi mosa, mosa och truga flera gånger med kycklinglever och då gick det bra. Lilla Pippi har nu vinglat runt i dryga 4 timmar som en fyllekaja och fått tre sprutor i rumpan utan att hon rörde en fena. Den lilla hunden sover nu inslingrad i sina snuttefiltar i sina nya hundkoja. Syns knappt inte i mörkret...men skönt att hon nu är skyddad från diverse eländigheter.

Ja, hur sammanfattas en sån här dag: effektiv, stressig och synnerligen sällsynt...som tur är;)

Drogad liten hund i sin hundkoja!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln