Flytt, flytt och så en försvunnen Pippi

Leverans av diverse möbler. Leverans av diverse möbler.

Så då var äntligen två intensiva dygn till ända, och det känns väldigt skönt! Vi började flytta under torsdagen med att ett gäng överfulla tuk-tuks. Stort tack till Charlotte och Jörn som hjälpte till. Vi bar och bar och när vi la oss på kvällen, totalt slut, tänkte vi att, nu var nog värsta gjort! Inte på långa vägar!!! Hur mycket saker kan man samla på sig??? Mycket, visade det sig, vi har liksom fyllt på huset lite successivt och det märktes nu. Tre lastbilar fulla med saker samt en handfull turer med en fullpackad stackars groda. Dessutom fick vi leverans av 9 stycken madrasser, en styck dubbelsäng a la ett ton(ungefär), fem stora garderober(säkert 500kg var) och tre små garderober. Inte helt lätt att tima in leverans av sängar, garderober och ett hotellbygge. Till sist tog vi hela hundkojan med Pippi i och körde ner hela paketet med en landmaster(typ en jordfräs med släp). Kanske inte det bästa men vi hade inga andra alternativ!
 

Finfin  blev både garderob och säng, klart godkänd att sova i! Finfin blev både garderob och säng, klart godkänd att sova i!

Att denna morgon vakna till skarpt solljus(har ju inga gardiner) var faktiskt en fröjd. Äntligen på plats och äntligen med alla saker åtminstone på samma tomt;) Problemet är att det finns ingen yta på hotellet som är färdigt och då är det märkbart svårt att förvara saker. Det fick bli rum nummer två, som tillfälligt blir ett hotellförråd. Sedan när det rummet ska göras färdigt så får vi snällt bara flytta allt...igen.

Det som grumlar hela flytten är att lilla Pippi under gårdagen när hantverkarna kom, alla satte igång och vi under en stund lämnade henne,  smet iväg och vi har inte sett henne sedan dess. Oräkneliga gånger har vi varit vid gamla huset och utmed vägarna i området här och ropat och haft med lite godsaker i fickan, men ingen Pippi. Det känns sååå sorgligt och vi alla hoppas verkligen att hon ska dyka upp igen! Håll tummarna!

"Ändknoppsbild". "Ändknoppsbild".

Lovade en ändknoppsbild till den inköpta gardinstången och här kommer den. Ser ganska ok ut på bild och hoppas att den ska vara ok i verkligheten också, på långt håll och med svag syn...Gillar inte krusiduller:(

Imorgon ska jag vara med på en filminspelning i Weligama, så bussen går 04.00 imorgon bitti. Nej, jag ska inte ha någon stor roll, ska bara vara statist men det ger ju lite pengar;) Ska bli spännande, det händer mycket spännande nu! Återkommer!

Vin och choklad funkar med härliga svenska grannar såväl som med härliga lankesiska!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln