Händelserik onsdag

En fullständigt avslappnad liten jycke! En fullständigt avslappnad liten jycke!

Ja, efter denna dagen går det ju inte att motstå att skriva ett blogginlägg. Vilken dag!

Här har väl varit ett 20-tal hantverkare, denna onsdag, som kom igång redan vid 7-tiden på morgonen(oftast ramlar de inte in förrän efter 8). Det har grävts, putsats och byggts runtomkring oss hela dagen och folk har sprungit runt överallt för att fixa byggmaterial, köra jord och hämta verktyg. Mitt i allt detta har vår härliga hund legat fullständigt utslagen och sovit stenhårt. Det känns som att hon nu har bestämt sig...här bor jag!! Underbart!

Idag har vi haft en trädgårdsmästare som fått fria händer för att plantera utmed kanalen och det stängsel som vi byggt. Underbar jasmin, gullranka och finfina ananasplantor bor nu hos oss och framöver vill vi ha banan, lime och lite sköna örter här utanför hotellet. Det kommer att bli så härligt och lukta underbart!

En härlig plantering utmed hela kanalen!

Här ska det bli glasblock och hantverkarna fixar och trixar för att få det så jämnt och fint som möjligt. När de gick hem satt glasblocken så fint på plats. Ytterligare en pusselbil på plats... Idag har de  också  grävt för vår utomhusdusch, den ska sitta i ett träd precis i kanten av tomten. Trädet ska lindas in i kokosrep och dessutom ska vi fixa lite klätterväxter till det trädet, någon orkidè och en lampa som lyser upp det hörnet!

Takhålet över frukostmatsalen kommer att ge en luftig känsla! Takhålet över frukostmatsalen kommer att ge en luftig känsla!

Nu är det också på gång att gjuta det översta taket över öppningen i restaurangen/frukostmatsalen. Måste säga att den höga öppningen där(cirka 30 feet eller 9 meter) lyfter hela frukostmatsalen. Det där med feet och inch är en ständig källa till irritation och omräkningstabeller när man bygger här. Väldigt, väldigt jobbigt, men Ubbe har blivit en riktig fena på det här med feet och inch! Tur att vi är olika;)

Nu är det mindre än 2 månader kvar till de första gästerna kommer och det känns ändå som att vi har det mesta under kontroll...vi gör så gott vi kan och som tur är så har ju dygnet 24 timmar även på Sri Lanka;) Kanske behöver vi varenda timme framöver!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln