Finbesök, snart poolhäng och lankesisk brud

Lagom till dagens andra frukost så fick vi finbesök från Sverige och Dalsland. Magnus och Eva som följt bloggen och vårt äventyr kom hit för att kika runt. Dessutom hade de med sig kaffe, snälla människor! Spännande att höra deras tankar och funderingar i lvet. De berättade att de också precis påbörjat en ny karriär som ägare av ett reseföretag i Dalsland, Dalslandsresor. Modigt och väldigt spännande!

Idag har vi äntligen fått våra gardiner till hela hotellet och efter oräkneliga turer till skräddaren, som vi var lite osäkra på om han ens kunde räkna..., blev resultatet ändå helt ok. Enligt svenska mått, inte alls så bra, men enligt lankesiska mått, helt ok. Tja, så dår får man bara nöja sig...och betala...

Poolkillarna jobbar febrilt under långa dagar, startar vid 07.00 och arbetar fram till 18.00. Så på den fronten händer det en del. Poolen har nu fått en färg, inte helt otippat blått, och det är också på väg att byggas en liten trappa i form av några steg i hörnet. Det hela ser faktiskt redan väldigt inbjudande ut...och det känns ju lovande;)

En snart riktigt inbjudande pool!
En snart riktigt inbjudande pool!

Att gifta sig på Sri Lanka är nog till och med en större industri än vad bröllop är hemma i Sverige. Här gifter man sig i 3 dagar och bjuder flera hundra gäster. Brudens familj får ofta stå för kalaset och får skuldsätta sig upp till öronen för att mäkta med. Ofta ser man utställningar och reklam om bröllop. Av en händelse har nu Maja och hennes kompis Julia, helt plötsligt ramlat in i den lankesiska bröllopssvängen. Inte för att det ska gifta sig utan för att en salong vill att de ska vara brudar under en bröllopsvisning i slutet av oktober. Vilket innebär att klänning ska sys om, smink ska provas och håret ska vara typiskt lankesiskt. Med andra ord så ska det gärna hänga i höjd med ryggslutet för att vara typiskt lankesiskt. Prolemet med Maja är ju då att hon "bara" har axellångt hår,...Enligt frisören kan det hända att hon får bära peruk...Ser framemot emot att se denna bröllopsvisning och ber en bön till den lankeiska Buddha att visningen är inomhus och med AC. Kan bara fantisera om hur det kan bli annars i 30 graders värme...Spännande fortsättninge följer...

Blivande lankesisk brud...
Blivande lankesisk brud...

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln