Påbörjad visumföljetong och färdig musli

Frukost på McDonald´s denna morgon... Frukost på McDonald´s denna morgon...

Riktigt tidig uppgång denna morgon. Klockan ringde 05.00 och det vara bara att sätta båda fötterna i golvet och sätta igång. Vi hade nämligen fått till ett möte med Mr Dammika på Department of Immigration and Emigration i Colombo och det tackar man förstås inte nej till! Att söka visum här är en "liten" följetong i sig. Ingen vet riktigt vad som gäller, vilket innebär att alla som man pratar med säger olika regler och ger olika pris. Det är helt enkelt en djungel...och en opålitlig sådan, för saker och ting ändras blixtsnabbt även om det gäller saker som regeringen håller i.  Så idag på väg till den lankesiska huvudstaden blev det en frukost på McDonald`s, ett litet ovanligt ställe för frukostintag för familjen Ternön, kan jag lova! McDonald´s bjöd på "omelettburgare"? , potatiskaka och kaffe. Ja, det kan absolut funka som frukost!
Efter mötet var frågetecknen om möjligt ännu mer krokiga än innan...så vi får helt enkelt koppla in vår advokat och lite annat folk som vi känner... Mycket få saker är helt glasklara och enkla på Sri Lanka..men tro det eller ej, litegrann vänjer man sig med det(efter ett år här, bor man här längre vänjer man sig säkert ännu mer).

Glada miner innan mötet...
Glada miner innan mötet...

Efter vårt lilla möte på Department of... var vi bara tvungna att åka till Odel´s. Odel´s på Sri Lanka är ungefär vad NK är för Sverige. Ett exklusivt varuhus(i jämförelse med andra lankesiska varuhus) med lite finare och dyrare kläder än de andra. Stina var med på Colomboutflykten enbart för att få chansen att sätta tänderna i Odel´s damavdelning, och vem vill ta ifrån henne den möjligheten? Inte jag i alla fall;) Jag och Stina drog en snabb tur på damavdelningen, scannade av samtliga kläder, provade det som absolut måste provas och såklart "investerade" i det som vi absolut inte kunde vara utan, medan Ubbe tog en kaffe i cafèet! Ja, och det kändes bra!

Väl hemma vid 15-tiden, skönt att komma tillbaka till Hikkaduwas nästan lugna trafik efter Colombos puls, så gjorde jag faktiskt lite nytta under tiden Stina "struttade" runt i lite nya Colombofynd. Dags för lite ny musli till frukostfrukten och curden. De där vanliga arbetsuppgifterna försvinner inte, trots att man numera har titeln hotelldirektör, tro det eller ej!
Men muslin blev god och bra, med den lilla nya spisen vi köpt från Jörn och Charlotte. Kom på att det var smartare att ha den ute i värmen eftersom att vi nu faktiskt har AC! Ja, nästan svårt att förstå att vi har AC, vilket lyxliv vi trots allt lever som hotelldirektörer:)

Går bra att göra musli även ute på altanen!
Går bra att göra musli även ute på altanen!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln