Ett steg bakåt och två framåt...

Pippi har fattat grejen, hon anpassar sig och tar det hela som det kommer... Pippi har fattat grejen, hon anpassar sig och tar det hela som det kommer...

Ja, så var det återigen dags för en liten energidipp. Ibland känns det helt tröstlöst att få någonting gjort i detta land...åtminstone enligt den modell som vi är vana vid. För visst är det så att saker och ting händer, Sri Lanka rullar på, så helt stilla är det förstås inte. Men vissa saker tar sådan tid, är kostsamma och extremt energikrävande!

Varken Ubbe eller jag ville egentligen gå upp ur sängen denna morgon. Vi sa att vi drar för våra gardiner och bara ligger här hela dagen...men vad hjälper väl det? Inte något! Så det vara bara att skrapa ihop dagens lilla energiknippe, glida ur sängen och ner i en t-shirt och ett par shorts. Detta ljuvliga klimat går definitivt inte att klaga på i alla fall;)

Känns tungt  just nu med visumföljetongen som kan bli lång, alla vi pratar med säger olika och imorgon är det dags för ett seriöst besök hos advokaten...för nu börjar det faktiskt att bli lite bråttom. Den sista oktober går våra visum ut och då skulle det ju kännas alldeles förträffligt om vi innan dess har nya! Så i slutet av veckan lär det bli ett nytt besök i Colombo...med allt vad det innebär!

Våra fina garderober som vi så stolt har beställt och betalat, visar sig nu vara utan lack både utvändigt och invändigt och det är ju inte riktigt så bra om man ska glida runt med kläder inne i dem eller torka av dem utvändigt, det blir liksom inte så glidigt, just. Så imorgon får vi ta ett samtal med vår leverantör för lackning av dem, gärna här på plats och gärna gratis.

Saker och ting är definitivt annorlunda här...kanske är det bara att gilla läget...kanske är det inte så konstigt att det är så i ett annat land...

Sedan har vi ju då stegen framåt...för egentligen har vi väl inte så mycket att klaga över...vi har sol och 30 graders värme varje dag...vi har inget vanligt jobb utan gör saker som vi just nu tycker är jätteroliga...vi träffar barnen ofta och här sköna familjestunder dagligen...vi kan bada när vi vill i poolen eller i havet...vi träffar intressanta nya människor nästan varje dag...jo, men jag skulle nog säga att vi lever ett riktigt drömliv om vi lyfter blicken en aning! Fantastiskt vilket liv vi har just nu, vad gör väl då lite tråkigt visum tjafs eller några "oglidiga" garderober? Faktiskt ingenting, underbart att vara på Sri Lanka och uppleva detta. TACK!

Ganska schysst ändå att ha ett eget hotell på Sri Lanka...och snart är det färdigt!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln