Små steg framåt, guldkorn och besök

Ubbe in action på taket på ett grundmålat "randigt" hotell. Ubbe in action på taket på ett grundmålat "randigt" hotell.

Ja, det går helt klart framåt med lilla hotellbygget, även om det går långsamt med lite fördröjning dessutom. Poolen skulle varit färdig i måndags...kanske kan vi räkna med att den är färdig på måndag! Hotellbygget ska vara färdigt den 25 oktober men det känna väldigt tveksamt. MEN rum ett och två är nästan helt färdiga och rum tre och fyra ska bara målas, kaklas och fixa elektriciteten till. Som sagt det går framåt, men sakta. Ubbe springer runt som en skållad råtta, stressad som en tok. Han har säkert gått ner tre-fyra kilo de senaste veckorna. Han fixar små rör som avrinning från taket och täcker in golv på rum tre och fyra, men mest går han runt och kollar så att allt blir som vi tänkt...och ändå blir det inte alltid det. Emellanåt känns det lite svårarbetat när saker och ting inte alls blir som vi kommit överens om med hantverkarna. Men på det hela taget blir resultatet jättebra och det känns som att vi nästan är i fas vad gäller planeringen.

Utsikt från rum fyra som snart är färdigt!
Utsikt från rum fyra som snart är färdigt!

Försöker ändå hitta de där små stunderna och faktiskt koppla av och njuta av de härliga livet här på Sri Lanka. Igår kväll var vi och åt i Galle fort tillsammans med en norsk och en svensk familj. Jättetrevligt och avkopplande att faktiskt komma hemifrån=byggarbetsplatsen och slippa se och tänka på allt som måste göras.

Ett gäng skandinaviska barn som avnjuter middag i Galle fort.
Ett gäng skandinaviska barn som avnjuter middag i Galle fort.

Jag lyckades sno åt mig en härlig timme denna lördag, alldeles ensam på stranden. Hur underbart är inte det? Att få en liten tyst stund för sig själv med endast vågornas skvalp som sällskap. Otroligt skönt! Nu laddar jag och hela familjen för säsongens första besök. Mina föräldrar, syster och syskonbarn sätter fötterna på lankesisk jord tidigt imorgon. Så klockan 03.00 ringer klockan imorgon bitti för att vi ska agera välkomstkommitte på flygplatsen. Ska bli så härligt att få hit dem och få visa alla ställen och människor som vi upplevt under denna tiden på Sri Lanka. Åhh, vad vi längtar nu...

En stund för sig själv i solen med en bok, liksom balsam för själen...

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln