Ädelstenar, te och en härlig strand

En morfar som gärna skämmer bort sina små prinsessor och sin fru. En morfar som gärna skämmer bort sina små prinsessor och sin fru.

Idag drog vi iväg hela klanen för att upptäcka mer av Sri Lanka. Moonstonemine (ädelstensgruva), tefabrik och stranden i fina Mirissa var planen. Väldigt roligt är det när man får upptäcka nya saker som man tidigare missat och höra hur andra människor uppfattar samma saker. Givetvis kunde de fyra unga damerna samt mormor inte hålla fingarna i styr vid försäljningsdisken av ädelstenar. Morfar Ronny fick snällt plocka fram plånboken. Förutom en fin ring till frun blev det varsin ring till samtliga barnbarn. En alldeles perfekt julklapp! Tack snälla mormor och morfar för de fina julklapparna, tjejerna blev förstås helt lyriska! Den blåa "månstenen" är helt unik för Sri Lanka och en gruva som denna finns inte att besöka någon annanstans än på Sri Lanka. Otroligt facinerande att man kan hitta små vackra stenar bland mängder av grus 30 meter ner under marken.

Därefter blev det ett besök på en tefabrik utanför Ahangama. På gör de "White virgin tea" som från början plockades enbart av oskulder med en gyllene sax och en gyllene skål. Numera plockar man inte teet med varken en gyllene skål eller en gyllene sax. Och teet plockas definitivt inte av bara av oskulder;) Idag plockas det av kvinnor som är helt täckta av skyddskläder för att kunna bevara den höga halten av antioxidanter som just detta te innehåller. Ett stort intag av antioxidanterna gör att man skyddas från bland annat cancer och dessutom är dessa centrala för en god hälsa.

Njutning under palmerna i Mirissa.
Njutning under palmerna i Mirissa.

Eftermiddagen avslutades på Mirissa beach med några härliga dopp i havet och en liten stunds slumrande på solstolen. Underbart avkopplande och ljuvligt med havets brus i bakgrunden. En väldigt bra dag, full av intryck och en hel del sköna familjesnack och skämt! En stor dos balsam för själen vill jag lova...

Kusinkärlek.
Kusinkärlek.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln